» Інформація » На Личаківському кладовищі вшанували пам’ять Героїв Крут

На Личаківському кладовищі вшанували пам’ять Героїв Крут

Автор: admin2 от 29-01-2021, 13:21
 (голосів: 0)

На Личаківському кладовищі вшанували пам’ять Героїв КрутСьогодні, 29 січня у Львові відзначили 103-ю річницю подвигу Героїв Крут. Урочисті заходи, присвячені вшануванню київських студентів і бійців вільного козацтва, які загинули в 1918 році під час бою з більшовицькою армією Михайла Муравйова, відбулися на Личаківському кладовищі.

«Неодноразово саме студентська молодь самовіддано та завзято ставала на захист майбутнього нашої держави. Cаме вона була одним із основних рушіїв змін у нашій країні. Революція на граніті, Помаранчева революція, Революція Гідності були б неможливими без участі студентства. Вони «писали» історію сучасної України. Теперішня молодь несе в собі дух поколінь, які століттями боролись за нашу країну. І сьогодні ми згадуємо одну з найгероїчніших сторінок перших визвольних змагань – Бій під Крутами. Ми звикли чути, що Крути – це поразка і покладені намарно життя.  Однак сьогодні маємо говорити про інше – героїчний контекст тих подій. Крутянці – це приклад незламності та мужності. Приклад кількасот простих хлопців, які не побоялися виступити проти кількатисячної армії ворога. Серед крові та заліза вони засвідчили свою любов до України.  Це воїни, для яких честь та батьківщина не були простими словами. Приклад цих молодих хлопців має надихати усіх нас у боротьбі проти того ж самого ворога, що і сто років тому. Але найбільшим нашим обов’язком є пам’ятати про їх подвиг. Подвиг, пам'ять про який наш народ проніс через десятиліття більшовицької окупації. І яка намагалась стерти усіляку згадку про них. Але так і не змогла. Слава Героям Крут! Слава сучасним захисникам! Слава Україні!», - сказав голова Львівської ОДА Максим Козицький.

Опісля відбулася поминальна молитва за полеглими у цьому бою. Представники влади та громадськості поклали квіти до могил учасників легендарного бою під станцією Крути Ігоря Лоського та Андрія Лазаренка.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua