» Інформація » Львівська ОДА закликає керівників медустанов області активізувати процес безперешкодного доступу для осіб з інвалідністю

Львівська ОДА закликає керівників медустанов області активізувати процес безперешкодного доступу для осіб з інвалідністю

Автор: admin2 от 17-02-2021, 13:32
 (голосів: 0)

Львівська ОДА закликає керівників медустанов області активізувати процес безперешкодного доступу для осіб з інвалідністюНа цьому сьогодні, 17 лютого наголосив заступник голови Львівської ОДА Іван Собко у межах онлайн-селектору з головами об’єднаних територіальних громад  і керівниками районів області.

Нагадаємо, що Національна служба здоров’я України не укладатиме договори з лікарнями, що не створять безперешкодного доступу для осіб з інвалідністю. Доступними мають бути всі місця надання медичних послуг закладів усіх форм власності.

«Питання інклюзії – це сьогодні питання номер один. Доступність приміщень лікарень для людей з інвалідністю є надзвичайно важливим фактором на шляху отримання медичної допомоги населенням. Львівська облдержадміністрація неодноразово скеровувала листи власникам закладів охорони здоров’я з цього приводу. Така ситуація мала би стимулювати керівництво медзакладів активніше займатися питанням організації вільного доступу до медичної допомоги усіх без виключення пацієнтів», - зазначив Іван Собко.

За його словами, не всі керівники лікарень дослухались до рекомендацій ЛОДА.

Відтак, якщо лікарні не отримують контактування з НСЗУ, то їхнє фінансування здійснюватиметься за місцеві кошти, що нестиме колосальне навантаження на місцеві бюджети.

«Ми вкотре звертаємось до всіх відповідальних осіб з закликом активізувати роботу на місцях», - додав Іван Собко.

Тож заклади, які планують у 2021 році укласти договір з НСЗУ, мають забезпечити фізичну доступність своїх будівель для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп. Доступними мають бути всі місця надання послуг надавача, які зазначені у заяві про отримання ліцензії та в документах, що додавалися до неї. Йдеться про заклади охорони здоров’я усіх форм власності, в тому числі ФОП.

Аби підписати договір з НСЗУ, медичний заклад повинен буде надати скан-копію документа, що є підтвердженням вільного доступу до приміщення усіх пацієнтів, не виключаючи й представників маломобільних груп. Цей документ надає сертифікований спеціаліст з питань техобстеження будівель та споруд.

 

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua