» Інформація » “Територіальні громади мають передбачити кошти перевізникам для перевезень пільгових категорій населення”, - Юрій Бучко

“Територіальні громади мають передбачити кошти перевізникам для перевезень пільгових категорій населення”, - Юрій Бучко

Автор: admin2 от 23-03-2021, 17:02
 (голосів: 0)

“Територіальні громади мають передбачити кошти перевізникам для перевезень пільгових категорій населення”, - Юрій БучкоЛьвівська облдержадміністрація скерує лист в органи місцевого самоврядування щодо необхідності виділення з місцевих бюджетів коштів для компенсації перевізникам перевезень громадян пільгових категорій.

Про це йшлося сьогодні під час наради заступника голови Львівської ОДА Юрія Бучка із головою Асоціації перевізників Львівщини Іваном Велійкою, представниками управління транспорту, соціального захисту населення, департаменту фінансів.

“Проблема компенсації перевізникам пільгового проїзду виникла у 2016 році, коли відповідно до Закону України “Про внесення змін до Бюджетного кодексу” видатки з компенсації передали на фінансування місцевим бюджетам. Проте фінансовий ресурс з держбюджету не був переданий. На сьогодні в обласному бюджеті закладено 1, 5 млн гривень, щоб покрити збитки перевізникам, але цієї суми недостатньо. Тому звертаємось до територіальних громад і закликаємо передбачити фінансування у своєму бюджеті на компенсацію перевезень мешканців своїх громад, які належать до пільгових категорій”, - наголосив заступник голови Львівської ОДА Юрій Бучко.

У свою чергу, голова Асоціації перевізників Львівщини Іван Велійка акцентував, у випадку не виділення коштів, перевізники розглянуть можливість обмеження кількості пільговиків під час проїзду в громадському транспорті. На що Юрій Бучко зазначив, що обмеження пільгових перевезень є неприпустимим, бо це передбачено на законному рівні.

“Право на пільговий проїзд громадянам гарантується державою і ми не можемо допустити його порушення, тому сподіваємось на конструктивну співпрацю з територіальними громадами і їх розуміння ситуації”, - підкреслив заступник голови.

Нагадаємо, до 2016 року компенсація за пільговий проїзд автомобільним перевізникам здійснювалась шляхом субвенції на здійснення програм соціального захисту, яка перераховувалась з Державного бюджету місцевим бюджетам.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua