» Інформація » Депутати підтримали звіт Максима Козицького з виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку Львівщини

Депутати підтримали звіт Максима Козицького з виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку Львівщини

Автор: admin2 от 13-04-2021, 14:48
 (голосів: 0)

Депутати підтримали звіт Максима Козицького з виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку ЛьвівщиниПро виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку Львівської області за 2020 рік сьогодні, під час сесії Львівської обласної ради розповів голова Львівської ОДА Максим Козицький.

Очільник області розпочав із найбільшого виклику минулого року – боротьби з пандемією коронавірусу. Як він зазначив, завдяки підтримці бізнесу та скоординованій роботі медичних служб, до боротьби з ковідом були залучені 24 заклади охорони здоров’я, де забезпечили майже 4 тисячі ліжок для ковідних пацієнтів.

«Львівщина найшвидше з усіх областей мобілізувала усі органи місцевого самоврядування в частині фінансування антиковідних заходів. Крім того, за підтримки держави ми змогли закупити лабораторне обладнання та тест-системи, а за підтримки бізнесу – оперативно запустили експрес-тестування населення»,-  зазначив Максим Козицький.

Попри пандемію та виклики для економіки, обласні програми вдалося виконати на 84 %. Львівська ОДА вжила заходи щодо недопущення непріоритетних видатків в рамках обласних програм, а весь  ресурс скерували на галузі охорони здоров’я і соцзахисту. На 100 % виконали програму забезпечення житлом дітей-сиріт та на майже такий же відсоток Програму підтримки галузі охорони здоров’я.

Обласну програму підвищення конкурентоспроможності Львівщина виконала на 80 %, область найкраще серед регіонів України використала переваги державної програми  підтримки бізнесу, що дозволило залучити в економіку 1,3 млрд грн.

«Львівщина торік стала лідером в Україні за темпами зростання промислового виробництва. Зріс експорт товарів і послуг»,- зазначив Максим Козицький.

Завдяки системі Прозоро Львівщина торік зекономила 2,5 млрд грн.

В частині розвитку соціальної інфраструктури понад мільярд гривень був спрямований на будівництво, ремонт та реконструкцію соціальних об’єктів. Найкращі показники виконання область продемонструвала в рамках ДФРР. Так, Львівщина на другому місці серед областей України з використання коштів ДФРР.

Зупинився Максим Козицький і на галузях соціального захисту, освіти.

«Заходи щодо соціального захисту населення фінансувались бюджетом пріоритетно. Так, 4 програми соціального захисту (АТО, підтримка окремих категорій населення, придбання житла дітям-сиротам та надання житлових кредитів) були профінансовані на 106 млн грн, а це понад 90%», - розповів Максим Козицький.

Загалом у 2020 році мешканці Львівщини отримали соціальних допомог на суму 4,1 млрд грн, а також пільг і субсидій на суму – 1,5 млрд грн. Така державна соціальна допомога є не лише суттєвою підтримкою вразливих категорій населення, а також стимулює економію енергоносіїв.

89 дітей-сиріт були забезпечені житлом, 37 дітей усиновлено, 280 дітей влаштовано під опіку, 49 дітей були влаштовані в прийомні сім'ї та дитячі будинки сімейного типу. Крім того, були створені 2 дитячі будинки сімейного типу та 6 патронатних сімей. Лише у 2020 році було придбано для учасників АТО/ООС та членів їх сімей з державного та обласного бюджетів 68 квартир.

Розвиток освіти торік відбувався в контексті переосмислення можливостей та якості дистанційного навчання для формування необхідних знань та навичок у дітей. Велику увагу приділяють покращенню інфраструктури закладів дошкільної, шкільної та професійно-технічної освіти Львівщини. 1236 закладів освіти забезпечені обладнанням, меблями, інвентарем. Зокрема, на Нову Українську Школу було виділено 113 млн грн, що суттєво покращило якість навчання для дітей. У рамках обласної програми придбали 54 нових шкільних автобуси, що збільшило охоплення послугою довезення учнів до 97%.

«Наші діти повинні і будуть навчатися в найкращих умовах! Від цього залежать їх успіхи у навчанні та як наслідок – успіхи Львівщини та її майбутнє. Наша учнівська молодь у 2020 році продемонструвала високий рівень знань під час ЗНО. Львівщина зайняла друге місце в Україні за успішністю абітурієнтів», - наголосив Максим Козицький.

У напрямку туризму: ознаковані 144 км шляхів рекреаційного туризму на території НПП «Сколівські Бескиди», продовжується реалізація проєкту «Велокарпатія», минулого року відкрили 13 нових туристичних об’єктів. Дали старт великому інфраструктурному проєкту «Мале Карпатське коло».

Окреслив Максим Козицький і здобутки області у дорожній галузі. Так, у 2020 році рекордні 4,5 млрд грн з усіх джерел фінансування були залучені на розвиток дорожньої мережі Львівщини. Завдяки цьому суттєво покращився стан доріг в населених пунктах, які роками були відрізані від цивілізації. 

Триває робота й у напрямку будівництва міжнародних пунктів пропуску та під’їзних шляхів до них на території Львівщини.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua