» Інформація » До уваги застрахованих осіб

До уваги застрахованих осіб

Автор: admin2 от 26-05-2021, 14:50
 (голосів: 0)

До уваги застрахованих осібОдним із напрямів роботи Фонду соціального страхування України є забезпечення застрахованих осіб реабілітаційним лікуванням. Так, за підсумками І кварталу 2021 року за кошти Фонду медичною реабілітацією на базі санаторно-курортних закладів було забезпечено 2 138 застрахованих осіб і їх дітей.

Відновлення здоров’я застрахованих осіб за рахунок коштів Фонду здійснюється за такими профілями:

- нейрореабілітація (підгострий період інсультів, підгострий період черепно-мозкових травм);

- м’язово-скелетна реабілітація (підгострий період після операцій на опорно-руховому апараті (ортопедичних, травматологічних), ревматологічні захворювання, підгострий період опіків);

- кардіо-пульмонарна реабілітація (підгострий період інфаркту міокарда, стан після пролікованої нестабільної стенокардії, підгострий період після операцій на серці, підгострий період після операцій на легенях, підгострий період захворювань легень, цукровий діабет);

- інша (соматична) реабілітація (підгострий період після оперативних втручань на органах травлення, підгострий період після оперативних втручань на органах сечостатевої системи, підгострий період після оперативних втручань на жіночих статевих органах);

- реабілітація при порушенні перебігу вагітності (ускладнена вагітність);

- реабілітація після оперативних втручань на органах зору;

- медико-психологічна реабілітація учасників АТО.

Медична реабілітація призначається пацієнтам після закінчення гострого періоду захворювання за наявності обмежень життєдіяльності та виконання трудової діяльності.

Порядком відшкодування витрат за надані соціальні послуги з лікування застрахованих осіб та членів їх сімей після перенесених захворювань і травм у реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів за рахунок коштів Фонду соціального страхування України, затвердженим постановою правління Фонду від 13.07.2017 № 39, визначено, що застрахована особа має право на лікування у реабілітаційному відділенні санаторно-курортного закладу відповідно до медичних показань, за рекомендацією лікуючого лікаря та за наявності висновку лікарсько-консультативної комісії закладу охорони здоров’я. Застраховані особи скеровуються на реабілітаційне лікування безпосередньо із профільних стаціонарів (з відкритим листком непрацездатності) за наявності показань та з врахуванням протипоказань.

Представник Фонду надає застрахованій особі перелік санаторно-курортних закладів у розрізі профілів медичної реабілітації, які відповідають кваліфікаційним вимогам для надання послуг з реабілітаційного лікування за профілем його хвороби та пропонує вибрати відповідний санаторій. Далі Фонд узгоджує із санаторієм можливість прийому на реабілітаційне лікування та дату заїзду хворого. Після чого укладається тристоронній договір – між застрахованою особою, робочим органом виконавчої дирекції Фонду та санаторно-курортним закладом.

Звертаємо увагу, що усі санаторно-курортні заклади, до яких направляються пацієнти за кошти Фонду, суворо дотримуються наявних протиепідемічних заходів для протидії поширенню коронавірусної інфекції і гарантують безпеку застрахованих осіб.

 

Додаткові консультації можна отримати у фахівців Дрогобицького відділення УВД ФССУ у Львівській області за телефоном: (0244) 3-79-89.

Адреса електронної скриньки Дрогобицького відділення: drog.lv@fssu.gov.ua

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua