» Інформація » Конституція буде змінена - Президент починає радикальну децентралізацію влади

Конституція буде змінена - Президент починає радикальну децентралізацію влади

Автор: admin1 от 25-06-2014, 12:12
 (голосів: 0)

Конституція буде змінена - Президент починає радикальну децентралізацію владиЗавтра у Верховній Раді України буде зареєстровано законопроект про внесення змін до Конституції стосовно децентралізації влади, який також буде спрямовано до Венеціанської Комісії Ради Європи. Про це під час виступу на Дні діалогу представників органів місцевого самоврядування та органів державної влади сказав Президент України Петро Порошенко.
«Ми хочемо змінити найближчу до народу місцеву владу, надавши самоврядуванню реальних повноважень, яких ще ніколи не знала система місцевого самоврядування в історії України», - підкреслив Глава держави.
«Це є ключовий елемент мирного плану Президента, це ті речі, в тому числі, з якими ми підемо на Донбас», - додав Петро Порошенко
Глава держави наголосив, що законопроект про внесення змін до Основного Закону передбачає ліквідацію обласних та районних державних адміністрацій і запровадження посад представників Президента. Також передбачається створення виконавчих комітетів місцевих рад, яким і буде делеговано основні функції державної влади на місцях.
«На місцях залишиться значна частина податків, зібраних на території органу самоврядування», - сказав Петро Порошенко.
Глава держави підкреслив, що децентралізація передбачає розширення повноважень місцевих громад, зокрема, й у питаннях історичної пам’яті, культурних традицій та мовної політики.
«Але єдиною, державною мовою України була, є, і буде українська мова», - наголосив Президент.
Президент висловив сподівання, що Верховна Рада здатна ухвалити у першому читанні законопроект про внесення змін до Конституції вже наступного тижня.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua