» Інформація » У Дрогобицькому районі стартувала третя фаза Проекту Європейського Союзу та Програми розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду"

У Дрогобицькому районі стартувала третя фаза Проекту Європейського Союзу та Програми розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду"

Автор: admin2 от 8-12-2014, 17:07
 (голосів: 0)

У Дрогобицькому районі стартувала третя фаза Проекту Європейського Союзу та Програми розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду"У Дрогобицькому районі стартувала третя фаза Проекту Європейського Союзу та Програми розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду-ІІІ» (МРГ), метою якого є створити сприятливе середовище для довгострокового соціально-економічного розвитку на місцевому рівні шляхом розвитку місцевого самоврядування та підтримки ініціатив місцевих громад на всій території України. Про це йшлося на районному семінарі – презентації Проекту, що відбувся 8 грудня за участю представників районної ради та райдержадміністрації, керівників структурних підрозділів райдержадміністрації, сільських, селищних голів, представників ЗМІ.

На семінарі було презентовано план дій щодо впровадження Проекту в районі. Окрему увагу було приділено поясненню підходу, що покладений в основу всього проекту, а саме «розвиток, орієнтований на громаду». Він передбачає, що місцеві громади, органи місцевої виконавчої влади та самоврядування спільно визначатимуть пріоритети розвитку, спільно плануватимуть та реалізовуватимуть заходи для сталого розвитку свого населеного пункту.

Під час семінару було оголошено про початок конкурсного відбору чотирьох населених пунктів на участь у проекті. Населені пункти матимуть змогу подавати заявки на участь у Проекті протягом наступних 7 днів.

У цих селах чи селищах громади матимуть нагоду визначити ініціативи, спрямовані на поліпшення умов життя їхніх мешканців. Затверджені мікро-проекти отримають спів-фінансування від Проекту та з місцевих бюджетів.

Координатор проекту Ігор Назар дав позитивну оцінку реалізації в Дрогобицькому районі проекту МРГ-ІІ, в якому успішно взяли участь 6 сільських, селищних громад району. Великою мірою завдяки цьому район і ввійшов до вісімки районів області, відібраних для участі у третій фазі проекту.

Третя фаза Проекту МРГ впроваджуватиметься протягом 2014-2018 років із загальним бюджетом 23.8 млн. євро, наданих Європейським Союзом (23 млн. євро) та ПРООН (800,000 євро). Мета Проекту - сприяння сталому соціально-економічному розвитку на місцевому рівні шляхом зміцнення спільного управління та заохочення громадських ініціатив у всій Україні.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua