» Інформація » Асоціація сільських, селищних рад району — проти об'єднання територіальних громад

Асоціація сільських, селищних рад району — проти об'єднання територіальних громад

Автор: admin2 от 13-05-2015, 15:10
 (голосів: 1)

Асоціація сільських, селищних рад району — проти об'єднання територіальних громадСьогодні Асоціація сільських, селищних рад району провела своє засідання, на якому відразу після звіту голови Асоціації Степана Коваля про її діяльність протягом року обговорили питання територіальної реформи. Пролунали звинувачення на адресу райдержадміністрації, яка буцімто подала до області пропозиції без погодження із сільськими, селищними головами. Перший заступник голови райдержадміністрації Степан Рудницький зазначив, що проекти перспективних планів спроможності громад, які відповідно до чинного законодавства подані в облдержадміністрацію, перед тим пройшли обговорення і в районі, і під час кущових нарад за участю органів місцевого самоврядування регіону. Від дати прийняття Закону про об'єднання громад минуло три місяці. Протягом цього часу працювала відповідна районна комісія, яка проводила збір пропозицій та обговорювала різні можливі варіанти адмінреформи на місцевому рівні. Тож сільські, селищі голови мали достатньо часу для того, щоб порадитися з громадами, колегами та визначитися.

Голова Асоціації Степан Коваль вкотре повторив, що жоден із обговорюваних варіантів не є прийнятний, а єдино можливим він вважає не об'єднання і, тим паче, не приєднання до міст, а принцип добровільного співробітництва громад.

Таку позицію підтримала і лідер ГО “Воля України” Ольга Єлізарова, яка озвучила відповідне звернення, де йдеться про необхідність проведення місцевого референдуму з питань адмінреформи.

Перед присутніми виступили також депутат обласної ради Михайло Задорожний та помічник народного депутата України Богдана Матківського Тарас Гентош, які закликали голів не вдаватися до повного заперечення, а подати свої пропозиції, які будуть передані до обласної ради та народному депутатові.

Після бурхливого обговорення Асоціація прийняла резолюцію, де відзначено, що члени Асоціації сільських, селищних рад району — проти запропонованої моделі адмінреформи. Сільським, селищним радам рекомендується напрацювати моделі співробітництва та обговорити питання адмінреформи на зборах громад. Вирішено звернутися до районної ради щодо розгляду цього питання на сесії. 

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua