» Інформація » Цьогоріч дорожники ліквідували 55 стихійних сміттєзвалищ

Цьогоріч дорожники ліквідували 55 стихійних сміттєзвалищ

Автор: admin2 от 22-05-2015, 10:32
 (голосів: 0)

Цьогоріч дорожники ліквідували 55 стихійних сміттєзвалищЗа даними Служби автомобільних доріг у Львівській області, щотижня зі смуг відведення автомобільних доріг державного значення дорожники вивозять в середньому 18-20 тонн сміття. Найбільше ж сміття прибирають, в тому числі і в несанкціонованих місцях, з окружної автодороги Львова, зокрема біля села Малехів та Західний обхід м. Львова.

Загалом з початку 2015 року дорожники ліквідували 55 стихійних сміттєзвалищ.

"На зупинках громадського транспорту та місцях відстою великовагового транспорту також забезпечено сміттєві урни та контейнери. Однак вони регулярно піддаються актам вандалізму, підпалу, крадіжкам", - розповідає начальник Служби автодоріг Юрій  Лазаренко.

За його словами, в Україні, на відміну від багатьох країн Європи, не встановлено штрафів за викидання сміття на дорогах в несанкціонованих місцях.

Натомість, в Європі такі дії караються штрафом на суму мінімум 100 Євро. В Іспанії, наприклад, за викидання  сміття з вікна автомобіля встановлено штраф 200 євро. Викинутий недопалок обійдеться дешевше – 90 євро. У США розміри штрафів за засмічення доріг доходять до 2 000 доларів (особливо високий штраф за викид сміття на лісових дорогах).

Нагадаємо, Служба автомобільних доріг у Львівській області щороку укладає договори з підрядниками на експлуатаційне утримання доріг загального значення. В обов’язки останніх входить догляд за чистотою смуг відведення та дорожнього покриття. З переліком компаній, які здійснюють роботи з експлуатаційного нагляду на дорогах Львівщини можна ознайомитись тут http://highways.lviv.ua/?page_id=719.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua