» Інформація » У Дрогобичі відкрили фотовиставку газети «День»

У Дрогобичі відкрили фотовиставку газети «День»

Автор: admin1 от 4-06-2015, 18:00
 (голосів: 0)

У Дрогобичі відкрили фотовиставку газети «День»Сьогодні, 4 червня, у Палаці мистецтв музею «Дрогобиччина» відбулося урочисте відкриття фотовиставки «День-2014».

У залах Палацу мистецтв розмістилось близько 150 світлин з-поміж переможців XVI Міжнародного Фотоконкурсу газети «День». Вони обрані з понад 2 тис. фоторобіт, надісланих з усіх куточків України як фотографами-професіоналами, так і фотолюбителями. Як завжди, виставки «Дня» - це фотолітопис того, як і чим жила Україна минулий рік. А він став для всіх нас «концентратом викликів та випробувань». Звичайно, значна частина світлин присвячена головним подіям минулого року – Революції Гідності на Майдані та війні на Сході країни. У фокусі – люди, які творять історію сьогодні. Втім, попри складні події, на виставці можна побачити фото, що надихають та несуть оптимізм. Без такого «щеплення оптимізмом» у нинішній ситуації ніяк не обійтися.

У Дрогобичі відкрили фотовиставку газети «День»Відкрила виставку директор музею «Дрогобиччина» Алла Гладун, привітали журналістів газети «День» секретар міської ради Тарас Метик, ректор Дрогобицького державного педагогічного університету ім. І. Франка Надія Скотна, професор цього ВУЗу Михайло Шалата, керівник дрогобицького осередку Національної спілки композиторів України Володимир Грабовський.

Усі промовці, висловили слова подяки за те, що Дрогобич вперше отримав можливість живого спілкування з журналістами газети «День» та оглянути надзвичайно змістовну і глибоко емоційну фотовиставку.

У Дрогобичі відкрили фотовиставку газети «День»Головний редактор газети «День» Лариса Івшина, в свою чергу подякувала організаторам виставки за теплу зустріч, за надану можливість презентувати роботи дружньої команди газети «День» і була щиро вражена подарунком від художника реставратора музею «Дрогобиччина» Левка Скопа – іконою, виконану на старовинному гонті церкви Святого Юра та розкішним букетом квітів від свого земляка відомого в Дрогобичі митця Петра Сидорчука.

Як зазначила Лариса Івшина, під егідою «Дня» вийшли основоположні книги, здатні духовно виховати і зміцнити зневірених нині українців. Зокрема, книгу «Сила м’якого знака» редакторка назвала одним із плотів, на якому можна рятуватися під час нинішнього шторму, що спіткав Україну. Цю та інші книги відвідувачі виставки мали можливість придбати там же в залі експозиції.

З усмішкою, проте як цінну пораду, актуальність якої напередодні майбутніх місцевих виборів загострюється, сприйняли присутні у залі місцеві представники ЗМІ слова  української журналістки: «Не робіть дурних людей відомими!»

Також редакція газети «День» подарувала набір книжок для бібліотек навчальних закладів Дрогобича та Стрия.

Виставка газети «День» у Дрогобичі пробуде до 24 червня. Радимо відвідати її, адже така можливість випадає не часто.

У Дрогобичі відкрили фотовиставку газети «День»
У Дрогобичі відкрили фотовиставку газети «День»
У Дрогобичі відкрили фотовиставку газети «День»
У Дрогобичі відкрили фотовиставку газети «День» 
У Дрогобичі відкрили фотовиставку газети «День»
У Дрогобичі відкрили фотовиставку газети «День»

 

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua