» Інформація » Поєднання сільського господарства та ІТ-технологій підвищить ефективність роботи галузі

Поєднання сільського господарства та ІТ-технологій підвищить ефективність роботи галузі

Автор: admin2 от 9-06-2015, 11:48
 (голосів: 0)

Поєднання сільського господарства та ІТ-технологій підвищить ефективність роботи галузіПро налагодження ділової співпраці й обмін досвідом між словенськими та українськими ІТ-компаніями і агропідприємствами йшлося у понеділок, 8 червня, під час ділового форуму "ІТ у сільському господарстві: європейські стандарти та досвід Словенії".

У Львові словенські учасники представили напрацювання, досвід і приклади ефективного управління земельними просторовими даними та базами, розробки та використання ІТ-продуктів у сільському господарстві.

Заступник міністра аграрної політики та продовольства з питань євроінтеграції Владислава Рутицька під час форуму зазначила, що Україна може створити унікальний бренд постачальника ефективних ІТ-рішень для агросектору. За її словами, українська ІТ-індустрія може знайти потенціал для росту, створюючи рішення для компаній, які працюють в аграрному секторі України.

"Україна – одна з основних гравців на світовому ринку продовольства. Роль агросектору тільки зростатиме. В основному, завдяки підвищенню ефективності за допомогою прогресивних ІТ-рішень", - сказала Владислава Рутицька.

На її думку, вітчизняні аутсорсингові компанії мають унікальну експертизу, що дозволить створювати продукти для аграрного сектору. Їх використовуватимуть національні компанії, а в майбутньому – і міжнародні корпорації.

За словами голови Львівської обласної державної адміністрації Олега Синютки, цей захід матиме синергетичний ефект, оскільки поєднання сільського господарства та ІТ-технологій підвищить ефективність роботи галузі.

Керівник Львівщини також наголосив, що область завжди славилася своїми фахівцями у сфері ІТ-технологій.

"Ми зацікавлені у співпраці з нашими колегами зі Словенії, оскільки спільно з ними на базі наших підприємств ми можемо розвивати ті програмні рішення, що будуть корисними для сільськогосподарських підприємств та для інших компаній і для органів влади", - сказав голова ЛОДА.

За словами першого заступника голови Львівської обласної державної адміністрації Ростислава Замлинського, форум у Львові зібрав провідних представників ІТ-сфери та аграрного сектору України і Словенії.

"Під час бізнес-форуму були присутні представники ІТ-компаній, які розробили і впровадили програмні продукти для підприємств агропромислового комплексу, а також для обслуговування потреб геокадастру. Вони пропонували свої рішення для підвищення ефективності діяльності наших сільськогосподарських підприємств, для оперативного прийняття рішень органами влади, а також для того, щоб ефективніше розпоряджатися інформацією щодо геокадастрових даних", - сказав Ростислав Замлинський.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua