» Інформація » Президент обговорив з першими детективами НАБУ пріоритети у боротьбі з корупцією

Президент обговорив з першими детективами НАБУ пріоритети у боротьбі з корупцією

Автор: admin1 от 16-09-2015, 10:29
 (голосів: 0)

Президент обговорив з першими детективами НАБУ пріоритети у боротьбі з корупцієюПрезидент України провів зустріч з першими детективами Національного антикорупційного бюро, під час якої відбувся обмін думками щодо головних напрямків протидії корупції в Україні.
Президент наголосив на тому, що будь-яке питання, яке піднімається на міжнародних зустрічах – безвізовий режим для України з боку ЄС, кредити від МВФ, отримання коштів від Світового банку – пов’язані з боротьбою з корупцією. «Ми маємо продемонструвати рішучі результати у цій боротьбі», – наголосив Президент. 
«Ми не збираємось миритися з корупцією, які б посади не займали корупціонери», – зазначив Глава держави та висловив сподівання, що Національне антикорупційне бюро, як й Національна поліція, стануть символом довіри народу. Президент підкреслив, що буде оцінювати роботу НАБУ по двом критеріям: рівень довіри людей і об’єктивна оцінка місця України в антикорупційному світовому рейтингу. 
«Армія борців з корупцією, яку ми зараз створюємо, має забезпечити нам перемогу на внутрішньому фронті. Так само, як ми за рік створили Збройні сили України, абсолютно нові, які зараз стали однією з найбільш боєздатних і, напевно, найбільш хороброю армією на континенті. Так само нам потрібна потужна антикорупційна армія всередині країни, яка дозволить нам перемогти не менш небезпечного ворога, ніж агресор зі Сходу», – сказав Президент. 
Президент обговорив з першими детективами НАБУ пріоритети у боротьбі з корупцієюГоворячи про пріоритети в боротьбі з корупцією, Президент закликав «не розмінюватися на дрібницях»: «На жаль, цілі сектори економіки дуже далекі від прозорості. Якщо говорити по галузям, це енергетика, експортні операції, проблеми контрабанди, робота з акцизом, відшкодування ПДВ, неефективне корупційне управління державними активами і державними підприємствами». Окрему увагу Глава держави зосередив на політичній корупції, «коли в Парламент заходять гроші, купуються депутати». 
«Головні результати – це не кількість порушених кримінальних справ, навіть, не кількість затриманих. Головний результати – це коли справа дійшла до суду і злочинець отримав відповідний вирок», – наголосив Президент, запевнив детективів у своїй повній довірі та підтримці та повідомив, що за його дорученням напрацьована низка аналітичних матеріалів щодо головних корупційних ризиків, які передані до НАБУ. 
Під час обміну думками з групою перших детективів наголошувалося на необхідності активної антикорупційної діяльності в судовій системі та заборони застави для корупціонерів, яка дозволяє затягувати судовий процес та уникати відповідальності. Президент зазначив, що очищення судової гілки влади є вкрай необхідним, і відповідні зміни вже починають діяти. 
Глава держави відзначив, що держава забезпечила нових детективів НАБУ усім необхідним для ефективної протидії корупції, включно з високим рівнем фінансового забезпечення працівників. 
За словами Президента, антикорупційна політика України має повну підтримку з боку країн-партнерів як у фінансовому забезпеченні, так і в навчанні та залучені фахівців з інших країн, які мають відповідний успішний досвід протидії корупції. Детективи НАБУ будуть мати усе необхідне обладнання та оперативно-технічні засоби для ефективної роботи та будуть забезпечені силами спеціального призначення для проведення антикорупційних операцій.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua