» Інформація » В Грушеві відкрито пам’ятник Іванові Франку

В Грушеві відкрито пам’ятник Іванові Франку

Автор: admin1 от 15-10-2015, 15:40
 (голосів: 0)

В Грушеві відкрито пам’ятник Іванові ФранкуВ день свята Покрови Пресвятої Богородиці та Дня захисника України в селі Грушів відбулося урочисте відкриття погруддя великому нашому земляку Іванові Франку. Біля сільського народного дому зібрались сотні мешканців села та гостей, а місцевий парох о. Володимир після молебню посвятив споруджений за кошти громади пам’ятник Каменяреві.

«Життя і творчість Івана Франка, як відомо, тісно пов'язані з Дрогобиччиною. В районі з шаною і любов'ю оберігається все, що пов'язано з іменем видатного майстра слова, – сказав у вітальному слові голова Дрогобицької райдержадміністрації Максим Лісогор – І відкритий сьогодні пам'ятник, що споруджений у вашому селі є найкращим доказом невмирущої любові жителів краю до свого славного земляка».

Також щиро привітали присутніх з святом голова районної ради Михайло Сікора та сільський голова Грушева Іван Дудич.

Після цього в приміщенні народного дому відбулося вшанування воїнів АТО та їх родин – вони були нагороджені грамотами до Дня захисника України. На завершення урочистостей свою майстерність показали місцеві художні колективи.

Нагадаємо, що 27 серпня 2016 року Україна відзначатиме 160-річчя Івана Франка. Львівська обласна державна адміністрація вже звернулася до Президента України Петра Порошенка із пропозицією щодо проголошення 2016 року ювілейним роком Івана Франка.

 

В Грушеві відкрито пам’ятник Іванові Франку

 

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua