» Інформація » До паліїв сухої трави необхідно застосовувати більш дієві покарання

До паліїв сухої трави необхідно застосовувати більш дієві покарання

Автор: admin1 от 5-04-2016, 13:21
 (голосів: 0)

До паліїв сухої трави необхідно застосовувати більш дієві покаранняПри спалюванні трави на присадибних ділянках або стерні на сільськогосподарський угіддях завжди існує загроза перекидання вогню на природні ділянки. Саме із спалювання стерні та сухої трави починається більшість пожеж у природних екосистемах. Аналогічним чином, існує загроза лісових пожеж і загоряння житлових будинків. Які міри необхідно прийняти, щоб цьому запобігти обговорювалось на зустрічі голови Дрогобицької райдержадміністрації Максима Лісогора з сільськими та селищними головами району, яка відбулася у вівторок, 5 квітня, в сесійній залі районної ради. Про адміністративну відповідальність паліїв та відповідальних осіб в межах населених пунктів розповів керівник відділу з питань цивільного захисту Андрій Ванівський.

Начальник Дрогобицького районного відділу ГУ ДСНС України у Львівській області Роман Свястін інформував, що для дієвої боротьби з порушниками в області організовуються навчання екологічних інспекторів на громадських засадах, які матимуть можливість складати протоколи, вже цього року працівники МНС виїжджали одинадцять разів лише на гасіння пожеж в екосистемах, а вартість одного виїзду становить близько 24 тисяч гривень. Тому при незначних загоряннях потрібно задіювати місцеві аварійно-рятувальні бригади.

До паліїв сухої трави необхідно застосовувати більш дієві покаранняГолова Верхньогаївської сільської ради Володимир Ханас наголосив, що в Кодекс України про адміністративні правопорушення в статті 152 «Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів» передбачає накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян - суб'єктів підприємницької діяльності - від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. І після проведення профілактичної роботи щодо попередження пожеж, реальне застосування цих санкцій для злісних порушників може слугувати відповідним уроком для інших.

Про підготовку до Дня довкілля, яке в районі планується провести 15 квітня та конкретні завдання щодо прибирання несанкціонованих сміттєзвалищ, захаращених узбіч говорив заступник голови райдержадміністрації Іван Мізерник.

До паліїв сухої трави необхідно застосовувати більш дієві покарання
До паліїв сухої трави необхідно застосовувати більш дієві покарання

 

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua