» Інформація » Мешканців області запрошують відсвяткувати перемогу на горі Маківка

Мешканців області запрошують відсвяткувати перемогу на горі Маківка

Автор: admin2 от 4-05-2016, 11:22
 (голосів: 0)

Мешканців області запрошують відсвяткувати перемогу на горі МаківкаУ четвер, 5 травня у Сколівському районі відзначать 101-шу річницю перемоги Українських Січових Стрільців над російською армією на горі Маківці. У рамках святкування визначної дати відбудеться масове сходження на верхівку гори, а також урочистості біля Меморіалу Січовим Стрільцям та Молодіжний патріотичний табір "Злет на гору Маківка".

Про це повідомили у департаменті внутрішньої та інформаційної політики Львівської облдержадміністрації.

"Маківка – одна з найбільш пам’ятних місць в українській історії, - зазначила в.о. директора департаменту внутрішньої та інформаційної політики ЛОДА Марія Вагіла. - Понад 100 років тому наші січові стрільці дали гідний бій російській армії і перемогли, попри нерівні сили".

Мешканців Львівщини, а також гостей з інших регіонів України запрошують долучитися до святкування, яке розпочнеться о 12:00 год.

Запрошуємо представників ЗМІ!

Виїзд о 8:30 від Львівської ОДА (вул. Винниченка, 18).

Додаткова інформація за тел: 098 76 37 607 (Богдан Онисько).

Довідка:

Бої за гору Маківку відбулись під час Першої світової війни на східному фронті в Карпатах між підрозділами австро-угорських та російських військ. Найзапекліша боротьба за гору Маківку тривала з 29 квітня до 4 травня 1915 року. У той час, як австрійські частини відступали під натиском російських військ, Українські Січові Стрільці вистояли та зуміли втримати позиції. Таким чином 55-й австро-угорська піхотна дивізія виконала передбачені стратегічні завдання.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua