» Інформація » На Львівщині профінансують 5 регіональних кінематографічних проектів

На Львівщині профінансують 5 регіональних кінематографічних проектів

Автор: admin2 от 6-05-2016, 08:47
 (голосів: 0)

На Львівщині профінансують 5 регіональних кінематографічних проектівУ середу, 4 травня відбувся другий, завершальний етап відбору пропозицій на підтримку проектів регіонального кінематографу, для виконання яких надаватиметься фінансова підтримка з обласного бюджету. Про це повідомили у департаменті внутрішньої та інформаційної політики Львівської ОДА.

Реалізація проектів відбувається в рамках Регіональної програми сприяння розвитку інформаційного простору та громадянського суспільства у Львівській області на 2016 рік.

Загалом конкурсна комісія відібрала 5 проектів:

- ГО "Продакшн-студія ООФ Лабораторі" – документальний фільм "Пан Ніхто. Портрет Ігоря Калинця";

- ГО "Учасників бойових дій та волонтерів АТО Галичини" – художній фільм "Жива";

- КП "Телестудія Радехів" – документальний фільм "Юрища, правда про трагедію…";

- Творче об’єднання "Young&Hungry Production" – документальний фільм "1:200. Вимір мрії";

- ГО Товариство пошуку жертв війни "Пам'ять" – документально-ігровий фільм "Українці у Польському війську. Від Судової Вишні до Львова".

Основними критеріями відбору були актуальність (відповідність історико-патріотичному напрямку кінематографу), іноваційність, висока художня якість, реалізація проекту до кінця 2016 року. Конкурс має наметі надати можливість молодим талановитим режисерам реалізувати суспільно-важливі проекти та забезпечити максимальну відкритість і гласність у відборі.

Всі кінопроекти будуть завершені до кінця поточного року, та представлені глядачам на кіномайданчиках та регіональних каналах області.

Нагадуємо, що на першому етапі конкурсу 28 квітня відбулось відкрите, публічне представлення проектів з сфери регіональної кіноіндустрії, де кожен з претендентів на фінансову підтримку мав можливість ознайомити комісію та громадськість зі своїм кінопродуктом. Загалом на конкурс було подано 24 проекти історико-патріотичного кіно.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua