» Інформація » На Меденицькій школі відкрили Меморіальну дошку Романові Сусяку

На Меденицькій школі відкрили Меморіальну дошку Романові Сусяку

Автор: admin2 от 13-05-2016, 11:11
 (голосів: 1)

На Меденицькій школі відкрили Меморіальну дошку Романові Сусяку12 травня на будинку Меденицької СЗШ І-ІІІ ст. відбулося відкриття Меморіальної дошки жителю селища Роману Сусяку, який загинув в лютому 2015 році в страшній аварії, проходячи службу в зоні АТО. На подвір'ї школи зібралися меденичани, учні та вчителі школи, де навчався Роман, його побратими - військові як з Меденич, так із інших населених пунктів Дрогобиччини. На пам'ятну подію запросили маму, сестру, дружину з синочком Владиславом. В урочистому відкритті взяли участь заступник голови районої ради Володимир Стецівка, депутат обласної ради Михайло Задорожний, Освятив Меморіальну дошку, встановлену з ініціативи директора школи Любомира Лешка та колективу, настоятель місцевого храму УПЦ КП о. Мирослав.

Сусяк Роман Романович народився 10.04.1975 р.н., у смт Меденичі Дрогобицького р-ну, Львівської обл. У Меденичах минули дитинство і юність. Навчався у місцевій школі та училищі. Батько, також Сусяк Роман, працював майстром виробничого навчання цього училища, мріяв про те, що син стане гідною заміною.

Після раптової смерті батька весь тягар чоловічої роботи впав на плечі Романа. У повсякденних клопотах мріяв виростити та вивести в люди сина, збудувати дім для своєї сім'ї. Але страшна війна перекреслила ці плани!

Роман Сусяк був призваний під час другої хвилі мобілізації у травні 2014 року. Був закріплений за Яворівською в/ч( 24-а окрема механізована бригада). Працював водієм, возив військових на ротації. Під час останнього повернення з ротації 20 лютого 2015 року біля м. Лубни Полтавської області сталось жахливе ДТП (наїзд фури), внаслідок якого наш краянин загинув. У Романа залишилась молода дружина та син.

Минає час, який, як кажуть, лікує рани... Але біль залишається. У матері та родичів не висихають від сліз очі. Молода дружина з допомогою селищної ради, мешканців реалізовує мрію чоловіка – зводить будинок. Владиславчик підростає і знає, що його батько – український герой!

 

На Меденицькій школі відкрили Меморіальну дошку Романові Сусяку


На Меденицькій школі відкрили Меморіальну дошку Романові Сусяку


Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua