» Інформація » На Старосамбірщині в урочищі Саліна вшанують пам’ять жертв НКВС

На Старосамбірщині в урочищі Саліна вшанують пам’ять жертв НКВС

Автор: admin2 от 29-06-2016, 13:23
 (голосів: 0)

На Старосамбірщині в урочищі Саліна вшанують пам’ять жертв НКВСУ неділю, 3 липня у м. Добромилі Старосамбірського району відбудуться скорботні заходи зі вшанування пам’яті жертв НКВС. Про це повідомили у департаменті внутрішньої та інформаційної політики Львівської ОДА.

Розпочнуться скорботні заходи о 10:00 год на Ринковій площі міста Добромиля, біля приміщення колишньої тюрми НКВС. Там за безневинно убієнними в’язнями Перемишля та навколишніх в’язниць, замордованих органами НКВС у червні 1941 року, відправлять поминальну екуменічну панахиду.

Після панахиди відбудеться спільний піший похід зведених колон процесій християнських громад і учасників вшанування жертв комуністичного терору до урочища Саліна, покладання вінків та квітів до могил жертв НКВС, закатованих у Добромильській тюрмі. На "Верхній могилі" в урочищі Саліна відправлять поминальну екуменічну панахиду за жертвами репресій, а на території "Нижньої могили" покладуть квіти до пам’ятного знаку жертв НКВС. Після покладання відбудеться поминальна екуменічна панахида.

Заходи завершаться Траурним Віче за участю свідків трагедії, представників органів виконавчої і представницької влади, органів місцевого самоврядування, громадсько-політичних організацій, представників громадськості, духовенства та хорових колективів.

Триватимуть заходи до 14:30 год.

Довідка:

Саліна – урочище, де знаходилися соляні шахти. Розташоване поблизу м. Добромиля Старосамбірського району Львівської області.

В кінці червня Добромильське НКВС, що діяло тут з 1939 року, поспішно замітало за собою сліди. В колишню соляну шахту, що розташована в урочищі Саліна (між містом Добромиль і селом Солянуватка) кати скидали трупи вбитих і замордованих, що вважалися злочинцями та ідеологічними ворогами.

Загалом у червні 1941 року на Саліні органи НКВС стратили близько 3600 осіб. Напередодні трагедії з Перемишля (Польща) сюди пригнали арештантів. Жертвами стали і в'язні інших тюрем Західної України.

Останні вбивства на Саліні відбулися в період з 22 по 26 червня 1941 року.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua