» Інформація » Форум місцевого розвитку у Трускавці

Форум місцевого розвитку у Трускавці

Автор: admin2 от 30-06-2016, 11:55
 (голосів: 0)

Форум місцевого розвитку у Трускавці25-26 червня у Трускавці за підтримки Львівської обласної ради, Програми USAID Рада та Фонду Східна Європа проходив Форум місцевого розвитку.

Як зазначив під час брифінгу для журналістів з нагоди відкриття Форуму голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин, наріжним каменем місцевого розвитку в Україні є процеси пов’язані з децентралізацією. Без поступу у цьому напрямку додаткові можливості для місцевих громад та бюджетів ми не знайдемо. Відтак нам важливо, щоб нас чули наші народні депутати, також розраховуємо на допомогу наших європейських партнерів.

За словами воєводи Підкарпатського воєводства (Республіка Польща) Еви Лєнярт, Польща пройшла процес децентралізації 25 років, тому поляки можуть поділитися власним досвідом як і позитивних моментів, так і негативних .

Директор Програми USAID Рада Ігор Когут зазначив наступне:

- Ми підтримали ініціативу обласної ради провести такий захід. Одне з завдань Програми USAID Рада – налагодити ефективну співпрацю народних депутатів та представників органів місцевого самоврядування, що допоможе краще розуміти місцеві потреби і відповідно якісніше та ефективніше представляти в Парламенті інтереси виборців. Тому Програма USAID Рада планує поширити цей досвід на інші регіони України.

У роботі Форуму місцевого розвитку в курортній столиці України місті Трускавці взяв участь і голова Верховної Ради України Андрій Парубій. Він зазначив, що мета Форуму місцевого розвитку – розробити кращий механізм співпраці у прикордонних областях, вирішити проблеми децентралізації та розвитку місцевого самоврядування.

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій в рамках Форуму місцевого розвитку обговорив широке коло питань двостороннього співробітництва з Маршалком Сейму Республіки Польща Мареком Кухцінським.

Маршалок Сейму Республіки Польща Марек Кухцінський зазначив, що «вимір міжпарламентського співробітництва зростає не лише у Східній Європі, але й з державами – асоційованими членами Європейського Союзу».

Голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка зауважив, що форум такого рівня Львівщина приймає вперше. Олег Синютка зазначив, що дуже важливе сьогодні чітке усвідомлення того, що всі гілки влади і представники різноманітних політичних сил повинні скоординувати свої зусилля для розвитку України. Друга важлива річ, на думку очільника Львівщини, це вектор подальшого розвитку країни. Також голова ЛОДА переконаний, що третя важлива річ – це необхідність забезпечення місцевого розвитку кадровим потенціалом. Також важливо, що на форумі досвідом впровадження відповідних реформ у своїй країні поділилися поляки. “Цей форум має продемонструвати, що українці і поляки переступили всі незгоди, які були в нашій історії, і ми спільно рухаємось вперед,” – наголосив голова ЛОДА Олег Синютка.

За матеріалами “Трускавецького вісника”

 

 

Форум місцевого розвитку у Трускавці


Форум місцевого розвитку у Трускавці


Форум місцевого розвитку у Трускавці

Форум місцевого розвитку у Трускавці

 

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua