» Інформація » Центр зайнятості » Про хід виконання заходів Програми зайнятості населення Дрогобицького району на 2013-2017 роки упродовж 12 місяців 2015 року Дрогобицьким міськрайонний центром зайнятості

Про хід виконання заходів Програми зайнятості населення Дрогобицького району на 2013-2017 роки упродовж 12 місяців 2015 року Дрогобицьким міськрайонний центром зайнятості

Автор: admin2 от 11-01-2016, 16:21
 (голосів: 0)

АНАЛІТИЧНА ДОВІДКА

Чисельність мешканців району, які звернулися у Дрогобицький міськрайонний центр зайнятості впродовж 12 місяців 2015 року становила 1671 особа, що на 358 осіб більше ніж у відповідному періоді 2014 року.

Чисельність незайнятого населення з числа мешканців району, яким надавалися соціальні послуги за звітний період становила 2010 осіб, що на 328 осіб більше цього показника за відповідний період у 2014 році.

Станом на 01.01.2016 року клієнтами служби зайнятості залишається 383 особи, у порівнянні з відповідним періодом минулого року на 44 особи більше. Статус безробітного на кінець звітного періоду мали 307 осіб.

Станом на 01.01.2016р. залишилось актуальними 6 вакансій, на одне вільне робоче місце претендували 64 особи з числа незайнятих громадян, котрі перебували на обліку. Мають попит професії легкої промисловості – швачки, сфери обслуговування – продавці, кухарі, офіціанти. Бажаними залишаються водії категорії «Е», «Д».

В умовах незначної кількості вільних робочих місць (вакантних посад) приділялась велика увага підвищенню рівня якості обслуговування тимчасово незайнятих громадян, забезпеченню результативності активних заходів політики зайнятості.

Для надання соціальних послуг службою зайнятості здійснені такі заходи:

-за сприянням служби зайнятості упродовж 12 місяців 2015 року працевлаштовано 1184 особи, що на 207 осіб більше ніж у відповідному періоді торік. Завдання Програми зайнятості виконано на 145,3%.

Упродовж звітного періоду проходили профнавчання 331особа, що на 46 осіб більше ніж у відповідному періоді торік.(завдання Програми зайнятості виконано на 120,4%). Професійне навчання безробітних першочергово здійснювалось на замовлення працедавців. Окрім цього організовувалося підвищення кваліфікації безробітних, в т.ч. шляхом стажування на робочому місці.

До виконання громадських робіт та інших робіт тимчасового характеру було залучено 321 особу, (завдання Програми виконано на 337,9%,) Фінансування цих робіт здійснювалося за рахунок коштів роботодавців та на паритетних засадах Дрогобицький міськрайонний центр зайнятості та сільські ради району

Для розв’язання проблем зайнятості населення, передусім безробітних, зареєстрованих у центрі зайнятості провадиться роз’яснювальна робота у започаткуванні власної справи, зокрема шляхом отримання одноразової виплати допомоги з безробіття. Упродовж 12 місяців2015 року 16 осіб з числа безробітних отримали кошти для започаткування власної справи Даний показник залишився на рівні 2014 року.

Служба зайнятості у світлі сьогоднішньої фінансово-економічної ситуації впродовж останніх місяців цього року ретельно стежить за змінами, які відбуваються на ринку праці Дрогобиччини провадить розгорнуту інформаційно-роз’яснювальну роботу з працедавцями, щоденні зустрічі з ринкоутворюючими роботодавцями та основними платниками внесків до Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, з метою досконалого володіння ситуацією та вжиття заходів на випередження у випадку розвитку кризових явищ. Інформація про зміни, які відбуваються на ринку праці з огляду на цю ситуацію постійно публікується в засобах масової інформації.

Упродовж 12 місяців 2015 року для працедавців проведено 46 семінарів, 30 міні та 3 ярмарки вакансій, організовано 2 “Круглий стіл”, 12 Днів відкритих дверей центру зайнятості, 13 презентацій роботодавця, 8 Днів відкритих дверей на виробництві, 8 професіографічних екскурсій. Основною метою їх проведення було обговорення проблем працевлаштування осіб з обмеженими фізичними можливостями, провадження соціально відповідального бізнесу й створення соціально привабливих робочих місць загалом.

Для тимчасово незайнятих громадян, котрі зверталися до державної служби зайнятості організовувалися інформаційні щоденні семінари із загальних питань зайнятості, щомісячно проводились семінари на такі теми, як: «Легальна зайнятість», “Молодь на ринку праці”, “З гендерних питань”, “Жінка і праця”, “Презентація послуг з професійного навчання”, “Попередження нелегальної трудової міграції та торгівлі людьми”. Семінари з основ техніки пошуку роботи спрямовані на адаптацію до вимог ринку праці провадяться за наступними темами: “Використання джерел інформації про вакансії”, “Підготовка резюме”, “Співбесіда з роботодавцем”. Кожен бажаючий мав можливість навчатися основам комп’ютерної грамотності у комп’ютерному класі служби зайнятості.

Приділяється значна увага питанням професійної орієнтації. Так, упродовж 12 місяців 2015 року профорієнтаційними послугами охоплено 4458 осіб, мешканці району, в т.ч. 1528 осіб з числа безробітних. Надано 1050 профорієнтаційних послуг учням загальноосвітніх шкіл. З випускниками шкіл району налагоджена системна поетапна робота з учнівською молоддю, в тому числі з батьками, з питань орієнтації молоді на отримання робітничих професій.

Упродовж 12 місяців2015 року Дрогобицький міськрайонний центр зайнятості провадив наступну профорієнтаційну роботу:

  • 38 профорієнтаційних уроків;

  • 2 ярмарки професій.

  • 1 ярмарок кар’єри

  • В 12-х школах району (Меденицькій, Підбузькій, Лішнянській, Рихтицькій та Нагуєвицькій школі-інтернат, Вороблевицькій, Грушевській, Дорожівській, Летнянській, Нагуєвицькій, Попелівськвій, Урізькій) встановлені профорієнтаційні термінали.

З початку року Дрогобицький МРЦЗ надав статус безробітного 37 особам з інвалідністю, усього надавались послуги 50 особам з обмеженою працездатністю зі статусом безробітного. З яких усім надані профінформаційні та профконсультаційні послуги, працевлаштовано за скеруванням служби зайнятості – 17 осіб, проходили професійне навчання – 10 осіб. Отримали одноразову допомогу для започаткування підприємницької діяльності – 1 особа, працевлаштовано на нові робочі місця безробітних громадян, які недостатньо конкурентоспроможні на ринку праці із здійсненням компенсації роботодавцю у розмірі єдиного внеску – 2 особи, брали участь громадських роботах- 3 особи, брали участь у інших роботах тимчасового характеру – 9 осіб. Станом на 01.01.2016 року залишились на обліку –21 особа з інвалідністю. Для вирішення питань соціального захисту інвалідів, їх професійної реабілітації та сприяння зайнятості упродовж 12 місяців 2015 року проводились круглі столи, ярмарки вакансій, Дні відкритих дверей центру зайнятості, надавались профорієнтаційні та профконсультаційні послуги.

 

Директор Б.Волошин

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua