» Дрогобицька ДПІ ГУ ДПС » Відокремлені підрозділи не включаються до Реєстру неприбуткових установ та організацій

Відокремлені підрозділи не включаються до Реєстру неприбуткових установ та організацій

Автор: admin2 от 2-11-2016, 09:49
 (голосів: 0)

Відокремлені підрозділи не включаються до Реєстру неприбуткових установ та організаційВідповідно до пп. 14.1.30 п. 14.1 ст. 14 Податкового кодексу поняття ,,відокремлені підрозділи” вживаються у значенні, визначеному Цивільним кодексом України від 16 січня 2003 року № 435-IV, із змінами та доповненнями та Законом України від 15 травня 2003 року № 755-IV ,,Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців”.

Згідно зі ст. 95 Цивільного кодексу філія - це відокремлений підрозділ юридичної особи, що розташований поза її місцезнаходженням та здійснює всі або частину її функцій. Відокремлені підрозділи (філії) юридичної особи не є юридичними особами. Вони наділяються майном юридичної особи, що їх створила, і діють на підставі затвердженого положення. Відомості про філії юридичної особи включаються до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців.

Підпунктом 133.1.1 п.133.1 ст.133 Податкового кодексу встановлено, що платниками податку - резидентами є суб’єкти господарювання - юридичні особи, які провадять господарську діяльність як на території України, так і за її межами, крім юридичних осіб, визначених п. 133.4 та 133.5 ст. 133 Податкового кодексу.

Отже, статус неприбуткової організації, яка відповідає вимогам п.133.4 ст.133 Податкового кодексу, надається тільки підприємствам, установам та організаціям зі статусом юридичні особи.

Враховуючи зазначене, оскільки з початку 2015 року платниками податку на прибуток є виключно юридичні особи та враховуючи, що статус неприбуткової організації, яка відповідає вимогам п. 133.4 ст.133 Податкового кодексу, надається тільки підприємствам, установам та організаціям зі статусом юридичні особи, то відповідно відокремлені підрозділи таких неприбуткових організацій без статусу юридичної особи не підлягають окремому включенню до Реєстру неприбуткових установ та організацій.

Дрогобицька ОДПІ

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua