» Дрогобицька ДПІ ГУ ДПС » На “гарячій лінії” запитували про повернення переплат

На “гарячій лінії” запитували про повернення переплат

Автор: admin2 от 17-11-2016, 15:30
 (голосів: 0)

На “гарячій лінії” запитували про повернення переплатНа запитання платників податків, які зверталися на “гарячу лінію” Дрогобицької ОДПІ відповідав начальник координаційно – моніторингового відділу Борис Котик. 

У яких випадках платникові може бути відмовлено у поверненні коштів з бюджету?

Відповідно до пункту 43.1 статті 43 Податкового кодексу України помилково та/або надміру сплачені суми грошового зобов'язання підлягають поверненню платнику, крім випадків наявності у такого платника податкового боргу.

У разі наявності у платника податків податкового боргу, повернення помилково та/або надміру сплаченої суми грошового зобов'язання на поточний рахунок такого платника податків в установі банку або шляхом повернення готівковими коштами за чеком (у разі відсутності у платника податків рахунку в банку), проводиться лише після повного погашення такого податкового боргу платником податків.

Чи підлягають поверненню кошти, сплачені понад три роки?

Згідно з пунктом 43.1 статті 43 Податкового кодексу обов'язковою умовою для здійснення повернення сум грошового зобов'язання є подання платником податків заяви про таке повернення протягом 1095 днів від дня виникнення помилково та/або надміру сплаченої суми. Так як переплата виникла більше 1095 днів, то поверненню такі кошти не підлягають.

Чи передбачено скасування штрафних санкцій та пені у разі винесення позитивного судового рішення на користь платника?

Відповідно до пункту 57.4 статті 57 Податкового кодексу пеня та штрафні санкції, нараховані на суму грошового зобов'язання (її частку), скасовану за результатами адміністративного чи судового оскарження, також підлягають скасуванню, а якщо такі пеня та санкції були сплачені, вони підлягають зарахуванню в рахунок погашення податкового боргу, грошових зобов'язань або поверненню в порядку, встановленому статтею 43 Податкового кодексу України.

Чи проводиться повернення надміру сплачених авансових внесків з податку на прибуток у 2016 році?

Згідно із Наказом Міністерства фінансів України від 20.07.2015 №651 "Про затвердження змін до бюджетної класифікації" з 06.10.2015 Державна казначейська служба України припинила зарахування авансових внесків з податку на прибуток підприємств (бюджетні рахунки закрито) та залишки коштів перенесено на відповідні коди класифікації доходів бюджету для обліку податку на прибуток підприємств. Повернення помилково та/або надміру сплачених сум грошового зобов'язання авансових внесків у 2016 році здійснюється виключно з бюджетного рахунку податку на прибуток.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua