» Дрогобицька ДПІ ГУ ДПС » Податок на нерухоме майно необхідно сплатити до 29 серпня 2017 року

Податок на нерухоме майно необхідно сплатити до 29 серпня 2017 року

Автор: admin2 от 11-07-2017, 12:26
 (голосів: 0)

Податок на нерухоме майно необхідно сплатити до 29 серпня 2017 рокуДрогобицька ОДПІ нагадує, що цього року громадяни сплачують податок за нерухоме майно, яким вони володіли у 2016 році. Відповідно до ст.266 Податкового кодексу України платниками податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки є фізичні та юридичні особи, які є власниками об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості.

Якщо об’єкти житлової та/або нежитлової нерухомості перебувають у спільній частковій або спільній сумісній власності кількох осіб, Кодексом визначено платників податку таким чином:

- якщо об’єкт житлової та/або нежитлової нерухомості перебуває у спільній частковій власності кількох осіб, платником податку є кожна з цих осіб за належну їй частку;

- якщо об’єкт житлової та/або нежитлової нерухомості перебуває у спільній сумісній власності кількох осіб, але не поділений в натурі, платником податку є одна з таких осіб-власників, визначена за їх згодою, якщо інше не встановлено судом;

- якщо об’єкт житлової та/або нежитлової нерухомості перебуває у спільній сумісній власності і поділений між ними в натурі, платником податку є кожна з цих осіб за належну їй частку.

Обчислення суми податку з об’єкта/об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, які перебувають у власності фізичних осіб, здійснюється контролюючим органом за місцем податкової адреси (місцем реєстрації) власника такої нерухомості.

Оподатковується як житлова нерухомість (квартира, будинок) так і нежитлова нерухомість, в тому числі й господарські будівлі (сараї, хліви, гаражі, літні кухні, майстерні, вбиральні, погреби, тощо).

База оподаткування податком не змінилась – це загальна площа об’єкта житлової та нежитлової нерухомості, в тому числі його часток. Пільги для невеликих за площею квартир і будинків залишаються - власники квартир до 60 кв.м і будинків до 120 кв.м (або будинки і квартири загальною площею до 180 кв.м) не платитимуть податок.

Громадянам Дрогобича та Дрогобицького району, які володіють житловими будинками площею понад 120 кв.м., квартирами площею понад 60 кв.м., різними типами об’єктів житлової нерухомості (в тому числі їх частками) площею понад 180 кв.м. або об’єктами нежитлової нерухомості у разі неотримання податкових повідомлень - рішень на сплату податку, слід звернутися з оригіналами документів про право власності на нерухоме майно кабінет №405 Дрогобицької ОДПІ (м. Дрогобич вул. Шевченка,9).

Останній день сплати податку припадає на 29 серпня 2016 року.

За порушення термінів сплати податків платники притягуються до відповідальності у вигляді штрафу у таких розмірах:

при затримці до 30 календарних днів включно, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов'язання, – у розмірі 10 відсотків погашеної суми податкового боргу;

при затримці більше 30 календарних днів, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов'язання, – у розмірі 20 відсотків погашеної суми податкового боргу.

Дрогобицька ОДПІ

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua