» Дрогобицька ДПІ ГУ ДПС » Терміни подання заяви юридичними особами для обрання спрощеної системи оподаткування

Терміни подання заяви юридичними особами для обрання спрощеної системи оподаткування

Автор: admin1 от 6-03-2019, 14:48
 (голосів: 0)

Терміни подання заяви юридичними особами для обрання спрощеної системи оподаткуванняДрогобицьке управління ГУ ДФС у Львівській області нагадує, що новостворені суб’єкти господарювання – юридичні особи, які планують обрати спрощену систему оподаткування подають заяву протягом 10 днів з дня державної реєстрації у разі обрання ставки єдиного податку, встановленої для третьої групи, яка не передбачає сплату податку на додану вартість (пп.298.1.2 п. 298.1 ст. 298 ПКУ).

Юридичні особи, які є платниками інших податків та зборів, у разі переходу на спрощену систему оподаткування подають заяву не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного календарного кварталу (пп.298.1.4 п. 298.1 ст. 298 ПКУ).

Якщо юридичні особи бажають змінити ставку єдиного податку з 5% на 3%, то заява подається не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку  календарного кварталу, в якому буде застосовуватися нова ставка та реєстрації такого платника єдиного податку платником податку на додану вартість у порядку, встановленому розділом V Податкового кодексу (пп.«б» п. 293.8 ст. 293 ПКУ).

Зміна ставки єдиного податку з 3% на 5% або відмова від застосування  спрощеної системи передбачає подання заяви не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного календарного кварталу, в якому здійснено анулювання реєстрації платником податку на додану вартість (пп. 5 п. 293.8 ст. 293 ПКУ).

Заява подається за вибором платника: до Центру обслуговування платників податкової інспекції за місцем реєстрації, надсилається поштою з повідомленням про вручення або засобами електронного зв’язку за умови отримання електронного цифрового підпису. Новостворені суб’єкти господарювання  можуть подати заяву державному реєстратору  під час проведення державної реєстрації.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua