» Дрогобицька ДПІ ГУ ДПС » Порядок заповнення платіжних доручень на сплату коштів ЄСВ

Порядок заповнення платіжних доручень на сплату коштів ЄСВ

Автор: admin1 от 13-05-2019, 13:21
 (голосів: 0)

Порядок заповнення платіжних доручень на сплату коштів ЄСВДрогобицьке управління ГУ ДФС у Львівській області  нагадує, що з 2 травня 2019 року діють нові розрахункові рахунки зі сплати єдиного внеску.

Наказом Міністерства фінансів України від 24.07.2015 р. №666 (із змінами та доповненнями) затверджено Порядок заповнення документів на переказ у разі сплати (стягнення) податків, зборів, митних платежів, єдиного внеску, здійснення бюджетного відшкодування податку на додану вартість, повернення помилково або надміру зарахованих коштів. Пункт 5 зазначеного Порядку визначає,що заповнення поля "Призначення платежу" розрахункового документу здійснюється таким чином:

*

;101

; код за ЄДРПОУ

; сплата єдиного внеску

;

;

;

1

2

3

4

5

6

7

у полі №1 – зазначається службовий код («*»);

у полі №2 – друкується розділовий знак «;» та код виду сплати («101» – Сплата суми єдиного внеску);

у полі №3 – друкується розділовий знак «;» та код за ЄДРПОУ платника, який здійснює сплату;

у полі №4 – друкується розділовий знак «;» та роз’яснювальна інформація про призначення платежу;

у полі №5 – друкується розділовий знак «;», поле не заповнюється;

у полі №6 – друкується розділовий знак «;», поле не заповнюється;

у полі №7 – друкується розділовий знак «;», поле не заповнюється.

Відповідно до п.  15 додатка 7 до Інструкції про безготівкові розрахунки в Україні в національній валюті, затвердженої постановою Правління НБУ від 21.01.2004 р. №22, при заповненні реквізита «Отримувач»:

- зазначаються найменування отримувача, що відповідає найменуванню отримувача, яке заявлене в банку отримувача в картці із зразками підписів, або його скорочене найменування, яке відповідає зареєстрованому в установчих документах;

- зазначається прізвище, ім’я, по батькові отримувача, що відповідає прізвищу, імені, по батькові отримувача, яке заявлене в банку отримувача в картці із зразками підписів;

- під час сплати платежів до бюджету зазначаються найменування (повне або скорочене) відповідної установи, на ім’я якої відкрито рахунки для зарахування надходжень до державного та/або місцевих бюджетів, найменування території та код бюджетної класифікації.

Вказаний порядок розповсюджується і на платників єдиного внеску.

При цьому, відповідно до част.6 ст. 9 Закону України від 08.07.2010р. №2464 «Про  збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» для зарахування єдиного внеску в центральному органі виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері казначейського обслуговування бюджетних коштів, та його територіальних органах відкриваються в установленому порядку небюджетні рахунки відповідному органу доходів і зборів.

Враховуючи те, що єдиний внесок не належить до доходів бюджету, то код бюджетної класифікації не вказується, а у полі «Отримувач» платіжного доручення зазначаються найменування органу ДФС та його код ЄДРПОУ.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua