» Дрогобицька ДПІ ГУ ДПС » Запитували – відповідаємо: чи має право платник єдиного податку перебувати на спрощеній системі оподаткування при наявності боргу?

Запитували – відповідаємо: чи має право платник єдиного податку перебувати на спрощеній системі оподаткування при наявності боргу?

Автор: admin2 от 8-12-2020, 10:20
 (голосів: 0)

Дрогобицький сектор організації роботи організаційно-розпорядчого управління ГУ ДПС у Львівській області інформує.

Відповідно внесених змін Законом № 466-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві» (далі – Закон № 466), платники єдиного податку у разі наявності податкового боргу у розмірі, що перевищує шістдесят неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, на кожне перше число місяця протягом двох послідовних кварталів зобов'язані перейти на сплату інших податків і зборів в останній день другого із двох послідовних кварталів.

Так, відповідно податковий  борг – це сума узгодженого грошового зобов’язання, не сплаченого платником податків у встановлений ПКУ строк, та непогашеної пені, нарахованої у порядку, визначеному ПКУ.

Тобто, якщо у фізичної особи – підприємця – платника єдиного податку на кожне перше число місяця протягом двох послідовних кварталів наявним буде податковий борг в розмірі більше 1020 грн. (60 х 17(неоподатковуваний мінімум доходів громадян)), у такому разі такий платник повинен в останній день другого із двох послідовних кварталів перейти на загальну систему оподаткування.

У разі не вчинення вищезазначених дій у строки встановлені ПКУ, податковий орган, має право за своїм рішенням виключити з реєстру платників єдиного податку такого боржника.

Повернутися на спрощену систему оподаткування фізична особа – підприємець матиме змогу тільки після погашення боргу і тільки після закінчення чотирьох послідовних кварталів з моменту прийняття рішення податковим органом.

Дрогобицький сектор організації роботи

організаційно-розпорядчого управління

ГУ ДПС у Львівській області

 

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua