» Дрогобицька ДПІ ГУ ДПС » Податківці та представники бізнесу обговорювали податкову реформу

Податківці та представники бізнесу обговорювали податкову реформу

Автор: admin2 от 26-09-2014, 10:12
 (голосів: 0)

Податківці та представники бізнесу обговорювали податкову реформуЗа "круглим столом", що відбувся в Дрогобицькій ОДПІ Головного управління Міндоходів у Львівській області, податківці та представники бізнесу обговорювали податкову реформу, впровадження якої очікується з початку наступного року.

Концепцією реформування податкової системи передбачено значне скорочення кількості податків та спрощення їх адміністрування”, - зазначив начальник податкової Євген Турчин. У переданому на розгляд парламенту проекті змін до Податкового кодексу пропонується визначати прибуток виключно за стандартами бухгалтерського обліку з коригуванням на 3 (замість чинних 49) податкові різниці. Враховуватимуть різниці лише підприємства з річним доходом понад 20 млн. гривень.

Щодо спрощення адміністрування – планується місячну звітність залишити лише для податку на додану вартість, а для всіх основних податків встановити єдиний звітний період – квартал.

Замість представлених раніше двох моделей реформування єдиного соціального внеску пропонується одна – зарплату в розмірі двох мінімальних (2436 грн.) оподатковувати за ставкою 41%, а до суми, що перевищуватиме цю межу застосовуватиметься ставка 15%. Враховано пропозиції бізнесу, і прогресивна шкала оподаткування доходів громадян не запроваджується.

Мета реформи - удосконалити податкову систему, зробити її прозорою, рівноправною для бізнесу, ліквідувати умови існування “тіньового сектору” економіки та створити партнерські відносини між державою і платниками податків”, - підкреслив Євген Турчин.

 

Інформаційно-комунікаційний сектор

Дрогобицької ОДПІ

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua