» Дрогобицька ДПІ ГУ ДПС » Запитували – відповідаємо

Запитували – відповідаємо

Автор: admin2 от 30-12-2014, 10:46
 (голосів: 0)

На запитання платників податків під час сеансу телефонного зв’язку «гаряча лінія» відповідав начальник управління доходів і зборів з фізичних осіб Дрогобицької ОДПІ Олег Теофільович Кручай.

Якщо власник нерухомого майна - неповнолітня дитина, хто сплачує податок за таке нерухоме майно?

Неповнолітньою вважається дитина у віці до 18 років. Відповідно до п. 99.2 ст.99 Податкового кодексу України грошові зобов’язання неповнолітніх осіб виконуються їх батьками (усиновителями), опікунами (піклувальниками) до набуття такими особами цивільної дієздатності в повному обсязі.

Батьки (усиновителі) і самі неповнолітні у разі невиконання грошових зобов’язань неповнолітніх несуть солідарну майнову відповідальність за погашення грошових зобов’язань та/або податкового боргу.

Чи є обєктом оподаткування податком на нерухоме майно приватизована кімната в гуртожитку?

Відповідно до п.п. 265.2.2 Податкового кодексу гуртожитки, зокрема, неприватизовані житлові кімнати чи блоки (секції) не оподатковуються податком на нерухоме майно.

Власник приватизованого житла має право розпорядитися кімнатою в гуртожитку на свій розсуд: продати, подарувати, заповісти, здати в оренду, обміняти, закласти, укладати інші угоди, не заборонені законодавством.

Отже, приватизована кімната в гуртожитку є об’єктом оподаткування податком на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки з врахуванням пільги, встановленої Податковим кодексом.

З якого періоду виникає обов’язок нараховувати та утримувати єдиний внесок із сум заробітної плати працівників у роботодавця?

Відповідно до абз. четвертого частини 4 ст. 5 Закону України від 8 липня 2010 року № 2464 – VI “Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування” у роботодавців обов’язки нарахування та утримання єдиного внеску із сум заробітної плати найманих працівників виникають з дня укладення трудового договору чи цивільно – правового договору з найманими працівниками.

Який податковий період буде вважатися останнім для фізичної особи – підприємця – платника єдиного податку, який припиняє провадження підприємницької діяльності?

Відповідно до ст.294 розділу XIV Податкового кодексу України у разі державної реєстрації припинення підприємницької діяльності підприємця, який є платником єдиного податку, останнім податковим періодом вважається період, у якому подано до контролюючого органу заяву про відмову від спрощеної системи оподаткування у зв’язку з припиненням провадження господарської діяльності.

Інформаційно – комунікаційний сектор

Дрогобицької ОДПІ

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua