» Дрогобицька ДПІ ГУ ДПС » Чи усім підприємцям – платникам єдиного податку 3 групи з 1 липня слід застосовувати РРО?

Чи усім підприємцям – платникам єдиного податку 3 групи з 1 липня слід застосовувати РРО?

Автор: admin2 от 11-06-2015, 10:32
 (голосів: 0)

Податковим кодексом встановлена норма про незастосування РРО фізичними особами, що застосовують спрощену систему оподаткування у разі здійснення діяльності на ринках.

Законом передбачено, що РРО не застосовується при продажу проїзних квитків на транспорті, квитків на відвідування культурно-спортивних і видовищних закладів, а також при продажу у кіосках, з лотків та розносок газет, журналів та інших видань, листівок, конвертів, знаків поштової оплати, якщо питома вага такої продукції становить понад 50 відсотків загального товарообігу за відсутності продажу алкогольних напоїв та підакцизних непродовольчих товарів.

РРО не застосовується суб’єктами господарювання при продажу води, молока, квасу, олії та живої риби з автоцистерн, цистерн, бочок та бідонів; страв та безалкогольних напоїв у їдальнях і буфетах загальноосвітніх навчальних закладів і професійно-технічних навчальних закладів під час навчального процесу.

За загальним правилом реєстратори розрахункових операцій повинні застосовувати ті суб’єкти господарювання, які здійснюють продаж товарів, послуг за готівку у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг у місці проведення розрахунків.

Відповідно до закону про застосування РРО розрахункова операція - це приймання від покупця готівкових коштів, платіжних карток, платіжних чеків, жетонів тощо за місцем реалізації товарів (послуг).

Отже крім зазначених вище випадків фізичні особи - платники єдиного податку 3 групи у разі якщо вони здійснюють розрахункові операції за готівку (платіжні картки) в сфері торгівлі, послуг та громадського харчування з 1 липня цього року у місці реалізації повинні застосовувати реєстратор розрахункових операцій.

Сектор комунікацій

Дрогобицької ОДП 

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua