» Центр надання адмінпослуг » З наступного понеділка нотаріуси почнуть надавати реєстраційні послуги, - Павло Петренко

З наступного понеділка нотаріуси почнуть надавати реєстраційні послуги, - Павло Петренко

Автор: admin2 от 18-12-2015, 08:53
 (голосів: 0)

З наступного понеділка нотаріуси почнуть надавати реєстраційні послуги, - Павло ПетренкоЗ наступного понеділка українські нотаріуси почнуть виконувати функції з реєстрації майна та бізнесу, фактично перетворившись 7000 на мініофісів із надання адмінпослуг в усіх куточках України. Про це сьогодні, виступаючи на форумі нотаріусів «Децентралізація у сфері державної реєстрації: нотаріус – державний реєстратор», повідомив Міністр юстиції Павло Петренко.

«Цього понеділка набув чинності пакет законів щодо реформи системи реєстрації бізнесу та нерухомості. 7000 нотаріусів отримали повний обсяг повноважень державних реєстраторів. Це 7000 мініофісів надання послуг по всій країні, які надаватимуть ці сервіси прозоро, без корупції і максимально комфортно для кожного українця. З наступного понеділка ви можете звертатися за реєстрацією бізнесу та нерухомості до українських нотаріусів, які отримали весь обсяг повноважень з реєстрації по всій країні», - зазначив очільник Мін’юсту.

Він також зазначив, що прийнятими законами також запроваджується принцип екстериторіальності, і на рівні законів легалізуються електронні онлайн сервіси, які досі мали статус пілотних проектів. Так само з наступного року Міністерство юстиції вже не виконуватиме непритаманні для себе реєстраційні функції. А з 30 квітня інститут державного реєстратора Мін’юсту взагалі зникне з системи органів державної влади.

За його словами, немає жодного сумніву в тому, що нотаріальна спільнота впорається з новими обов’язками. Адже за роки існування інституту приватних нотаріусів вони довели свою професійність і по праву вважаються найбільш організованою професійною спільнотою серед юристів.

Передача права здійснювати реєстраційні функції нотаріусам забезпечить реальну конкуренцію як серед нотаріусів, так і між нотаріальною спільнотою і центрами адмінпослуг, які буде створено місцевою владою.

«Завдяки такому підходу ми раз і назавжди позбавимося таких ганебних явищ як черги, хабарництво та погане обслуговування. Адже громадянин сам зможе обрати, до кого звернутися за послугою. І, якщо йому не сподобається обслуговування, зможе піти до іншого спеціаліста в будь-якому куточку області», - зауважив Міністр юстиції.

За його словами, аби мотивувати нотаріусів перебирати на себе надання послуг із реєстрації, прийнятими законопроектами передбачено перерозподіл коштів, які громадяни сплачують за отримання сервісів.

«40% коштів, отриманих за послуги з державної реєстрації, що надаватимуться нотаріусами, надходитимуть до Державного бюджету. А 60% від сплаченої суми залишатиметься у нотаріусів як оплата за їхні послуги», - повідомив Павло Петренко.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua