» Соціальний захист населення » Монетизація пільг на оплату житлово-комунальних послуг

Монетизація пільг на оплату житлово-комунальних послуг

Автор: admin2 от 18-09-2019, 14:15
 (голосів: 0)

 

Монетизація пільг на оплату житлово-комунальних послугНагадуємо, що з 1 жовтня 2019 року розпочинається монетизація пільг на оплату житлово – комунальних послуг.
Постановою Кабінету Міністрів України від 17.04.2019 № 373 «Деякі питання надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі» (зі змінами) затверджено Порядок надання пільг на оплату житлово- комунальних послуг у грошовій формі, який застосовуватиметься з 1 жовтня 2019 року.
Порядок поширюється на осіб, які мають право на відповідні пільги згідно із законами, в тому числі з урахуванням середньомісячного сукупного доходу сім’ї, який на цей рік становить 2690,00 грн.
Незалежно від доходів пільги надаються особам  з інвалідністю внаслідок війни, учасникам бойових  дій, в тому числі в АТО і ООС, членам сімей померлих/загиблих ветеранів війни, чорнобильцям I і II категорій, особам з інвалідністю внаслідок проходження служби в армії, ветеранам військової служби та органів внутрішніх справ, та ветеранам інших служб.
Розрахунки сум пільг буде  проводити управління праці та  соціального захисту населення в Єдиному державному автоматизованому реєстрі осіб, які мають право на пільги. При визначені суми враховується: право на  пільгу, відсоток на пільгу, кількість членів сім’ї, технічні характеристики та квадратні метри житлового будинку (квартири) чи опалювальної площі тощо.
Якщо в одному житловому приміщенні право на пільги мають кілька пільговиків, розрахунок суми пільги здійснюється одному із таких пільговиків, який має право на більший за розміром відсоток знижки з оплати житлово-комунальних послуг, з урахуванням розміру пільг інших пільговиків.
У зв’язку з цим, управлінням праці та соціального захисту населення  проводиться звірка та уточнення даних, необхідних для розрахунку суми пільг, а також вноситься інформація щодо номера мобільного телефону пільговика до Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги для подальшого опрацювання.
Водночас зауважуємо, що пільговик також зобов’язаний своєчасно повідомляти управління праці та  соціального захисту населення про зміну всіх обставин, які впливають на надання пільг (зміна персональних даних, місця реєстрації/проживання, видів послуг, кількості членів сім’ї та інше).
Відповідно до затвердженого Порядку паралельно функціонуватимуть дві системи надання пільг у грошовій формі – готівкова і безготівкова.
Зокрема, пільги у безготівковій формі призначатимуться усім пільговикам в автоматизованому режимі, за прикладом безготівкового надання субсидій через Ощадбанк.
Управління праці та соціального захисту населення щомісяця формуватиме  реєстри для виплати пільг та передаватимуть їх Мінсоцполітики. Після чого Міністерство, опрацювавши отримані реєстри, надсилатиме їх до АТ «Ощадбанк» та переказуватиме зазначеному банку кошти для виплати монетизованих пільг.
АТ «Ощадбанк» щомісяця інформуватиме пільговиків SMS-повідомленням про надходження коштів від держави, їх використання та залишок.
Цей механізм розроблено для забезпечення максимальної зручності тих категорій громадян, які мають право на пільгу і не хочуть витрачати сили і час на оплату житлово-комунальних послуг.
Водночас, за заявою пільговика, поданою до управління праці та соціального захисту населення, у  якій зазначаються необхідні виплатні реквізити, виплата пільги здійснюється у грошовій готівковій формі.
Таким  особам кошти надходитимутьна їх особисті рахунки в АТ «Ощадбанк» або через виплатні об’єкти АТ “Укрпошта”.
У такому випадку пільговики зможуть зняти кошти  з власного рахунку у будь-який зручний час та самостійно щомісяця розраховуватись за комунальні послуги.
При заощадливому відношенні до користування житлово-комунальними послугами пільговик зможе економити та залишати частинку грошей собі.
ЗВЕРТАЄМО  УВАГУ.
Для початку опалювального сезону (з 1 до 15 жовтня) одержувачі пільг мають визначитись який спосіб монетизовані пільги їм краще отримувати. Якщо залишилися запитання, звертайтеся до управління праці та соціального захисту населення  Дрогобицької районної державної адміністрації (кабінет № 2) або телефонуйте за контактним номером 3-89-71.

 

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua