» Туризм » В заповіднику «Тустань» стартує проект із сільського туризму

В заповіднику «Тустань» стартує проект із сільського туризму

Автор: admin1 от 28-02-2014, 10:00
 (голосів: 1)

В заповіднику «Тустань» стартує проект із сільського туризму У суботу, 1 березня, в Державному історико-культурному заповіднику «Тустань» стартує проект із сільського туризму «Територія можливостей. Розвиваємо регіон разом».

Проект був розроблений працівниками ДІКЗ «Тустань», як результат участі у семінарській програмі «ProMuseum: Розвиток ресурсної бази та модернізація музейної галузі України». Основним завданням проекту є налагодження співпраці із мешканцями сіл Урич, Підгородці та Сопіт, заохочуючи їх займатись народними ремеслами та спільними із Заповідником зусиллями розвивати сільський туризм у регіоні.

У програмі проекту заплановані лекції по агротуризму, авторські зустрічі з митцями та майстер-класи народних ремесел. Місцем проведення є культурний центр “Хата у Глубокім” в селі Урич, у якому впродовж трьох тижнів житимуть майстри народних мистецтв, навчаючи своєму ремеслу. Наприкінці проекту буде організована виставка робіт, здійснених в рамках “Території можливостей”.

В заповіднику «Тустань» стартує проект із сільського туризму Для слухачів лекцій по сільському туризму відбудеться ознайомча поїздка в комплекс агросадиб, а учасники навчальних майстер-класів зможуть відвідати Львівську національну академію мистецтв. Серед народних ремесел та промислів обрано три напрямки: бондарство, гончарство і ткацтво. Один майстер народних мистецтв впродовж одного тижня зможе творчо працювати в приміщенні бойківської хати, проводити майстер-класи для місцевого населення та відвідувачів заповідника “Тустань”.

Проект буде відбуватись у Карпатах, поряд із Державним історико-культурним заповідником “Тустань” та Національним природним парком “Сколівські бескиди” в с. Урич, Сколівського району, Львівської області.

Місце проведення: відреставрована працівниками Заповідника бойківська хата, в якій діє культурний центр «Хата у Глубокім».

Тривалість проекту: три тижні – із 1 березня до 22 березня 2014 р.

 

В заповіднику «Тустань» стартує проект із сільського туризму

 

В заповіднику «Тустань» стартує проект із сільського туризму

 

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua