» На Львівщині відзначили 125-річчя від дня народження чотаря Української Галицької Армії Олени Степанів

На Львівщині відзначили 125-річчя від дня народження чотаря Української Галицької Армії Олени Степанів

Автор: admin2 от 7-12-2017, 14:44
 (голосів: 0)

На Львівщині відзначили 125-річчя від дня народження чотаря Української Галицької Армії Олени СтепанівСьогодні, 7 грудня представники влади та громадськість урочисто відзначили 125-річчя з дня народження громадського та військового діяча, чотаря Української Галицької Армії Олени Степанів (Степанівни).

Урочисті заходи розпочали із покладання квітів до могили першої жінки-офіцера, що на полі поховань № 64 Личаківського кладовища, опісля духівництво провело чин поминальної панахиди.

Під час громадського віче до присутніх звернувся голова Львівської ОДА Олег Синютка і зазначив, що постать Олени Степанів є прикладом незламного духу і жертовної любові до України.

“Хочу, щоб мене почули молоді люди, які, хто за покликом совісті, хто з переконання, прийшли сюди. Я переконаний, що для молоді Олена Степанів здається такою постаттю  з далекої української історії, яку треба переусвідомити, але я б дуже хотів, щоб молоді люди подумали собі, що Олена Степанівна зробила  дуже просту річ - свої переконання втілила у свої дії. Я б дуже хотів, щоб головний висновок, який ви б винесли з цього заходу  - потрібно зробити на своєму місці все, що від  вас залежить, зробити так, як просить країна", - зазначив очільник області.

“Я хочу, щоб сьогоднішній день був не просто уроком мужності, шани тій людині, що увійшла в історію, а щоб для кожного з нас, це було переосмислення, що  все залежить від нас, що можна сподіватися тільки на себе. В нас велика дорога вперед до сильної, квітучої України. Нам потрібно зробити так, щоб ми не лише шанували героїв з історії, але й тих, які живуть сьогодні”, - додав Олег Синютка.

На завершення віче присутні виконали патріотичні пісні, молодь продекламувала вірші.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua