» Сільське господарство » Для аграріїв підготували пам’ятку про запобігання отруєння бджіл пестицидами

Для аграріїв підготували пам’ятку про запобігання отруєння бджіл пестицидами

Автор: admin1 от 16-05-2017, 11:33
 (голосів: 0)

Для аграріїв підготували пам’ятку про запобігання отруєння бджіл пестицидамиДля запобігання випадків отруєння бджіл під час обробітку сільськогосподарських культур необхідно дотримуватися правил, що встановлені законодавством України. На цьому наголошують у департаменті агропромислового розвитку облдержадміністрації.
За словами директора департаменту Наталії Хмиз, дотримання правил та вияв взаємоповаги один до одного – є гарантом плідної співпраці сільськогосподарських підприємств та пасічників. «Така взаємодія забезпечить не лише відсутність судових тяжб щодо відшкодування завданої шкоди, а й буде корисним обом сторонам: пасічнику – мед, пилок та здорових бджіл, власнику сільськогосподарського підприємства – підвищення врожайності сільськогосподарських культур, а пересічним мешканцям – якісну продукцію», – наголосила вона.
У пам’ятці зокрема, йдеться про те, що аграрії мають сповістити власників пасік за три доби до хімічних обробок із зазначенням застосованих пестицидів, повідомити про місця (у радіусі 7 км), час і спосіб проведення обробки. А також вказати час ізоляції бджіл.
Крім того, необхідно отримати у сільських радах, на території яких знаходиться їх сільськогосподарське підприємство, інформацію про стаціонарні та кочові пасіки та ін..
Із пам’яткою можна ознайомитися тут:pamyatka-1-2_storinky.rar [ b] (завантажень: 9)

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua