» Сільське господарство » Сімейні фермери забезпечать додаткові доходи місцевим бюджетам

Сімейні фермери забезпечать додаткові доходи місцевим бюджетам

Автор: admin1 от 24-07-2018, 11:20
 (голосів: 0)

Сімейні фермери забезпечать додаткові доходи місцевим бюджетамПрактична реалізація положень «сімейно-фермерського» закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо стимулювання створення та діяльності сімейних фермерських господарств» (законопроект №6490-д від 18.05.2018) посилить фіскальний потенціал бюджетів сільських громад, вважають науковці Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки» НААН. Про це інформують у департаменті агропромислового розвитку Львівської ОДА.
Цей документ містить низку норм, які стимулюватимуть цивілізований розвиток високотоварних господарств населення та формування в Україні сімейного фермерства європейського типу – із незначним земельним банком, проте з високим рівнем валової продукції в розрахунку на гектар угідь.
Важливим стимулом для реєстрації суб’єктів підприємницької діяльності на базі високотоварних господарств населення є передбачена законом можливість пільгового порядку справляння єдиного соціального внеску (ЄСВ) із членів новостворених сімейних фермерських господарств (СФГ) на базі фізичних осіб-підприємців (ФОП). Крім того, вже в 2019 році додаткове надходження єдиного податку 4 групи до місцевих бюджетів може становити до 0,5 млрд грн.
Підтримка національного товаровиробника і сприяння розвитку сімейним фермерським господарствам є складовими державної політики розвитку сільських територій, що реалізуєтьcя на виконання програми економічних реформ України.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua