» Сільське господарство » Уряд оновив механізм державної програми здешевлення сільгосптехніки

Уряд оновив механізм державної програми здешевлення сільгосптехніки

Автор: admin2 от 18-03-2021, 17:32
 (голосів: 0)

Уряд оновив механізм державної програми здешевлення сільгосптехнікиПостановою Кабміну №205 внесли зміни у Порядок використання коштів за програмою часткової компенсації вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва.

На 2021рік на дану програму передбачили 1,0 млрд гривень. Вона передбачає компенсацію вартості за придбану с/г техніку у розмірі 25% , яку зможуть отримати сільгоспвиробники (юридичні особи та фізичні особи – підприємці). Скориставшись програмою підтримки, один сільгоспвиробник може розраховувати на фінансову підтримку до 60 млн грн.

«Програма діє на протязі чотирьох років, і щороку дає позитивні результати. Зростає затребуваність та зацікавленість сільгосптоваровиробників у придбанні якісної сільськогосподарської техніки і високотехнологічного обладнання. Тож прийняті зміни сприятимуть збільшенню кількості закупівлі такої техніки, а отримана державна підтримка буде вагомою підмогою для аграріїв у проведенні польових робіт та ведення прибуткового бізнесу в цілому» - прокоментувала директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Тетяна Гетьман.

Довідково:

У 2020 році за програмою «Часткова компенсація вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва» 157 суб’єктів господарювання Львівщини отримали відшкодування в сумі 18,9 млн.грн за 484 од. закупленої техніки та обладнання вітчизняного виробництва. У 2019 році відшкодування в сумі 13,3 млн. грн. отримали 113 сільгоспвиробників за 267 од. техніки та обладнання.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua