» Освіта » На нараді заступників директорів шкіл йшлося про національно-патріотичне виховання школярів

На нараді заступників директорів шкіл йшлося про національно-патріотичне виховання школярів

Автор: admin2 от 12-09-2018, 16:23
 (голосів: 0)

На нараді заступників директорів шкіл йшлося про національно-патріотичне виховання школярів11 вересня на базі методичного кабінету відділу освіти Дрогобицької райдержадміністрації відбулася нарада заступників директорів з навчально-виховної роботи, на якій обговорили питання організації освітнього процесу 2018 – 2019 навчального року. У роботі наради брали участь начальник відділу освіти Іван Стецко, провідний спеціаліст Тарас Шуст та методисти методичного кабінету.

З початком навчального року 2018-2019 у школах стартувала освітня реформа Нова українська школа, яка потребує великих зусиль для її втілення в реальному житті. Начальник відділу освіти Іван Стецко ознайомив присутніх із ситуацією щодо освоєння коштів, скерованих через процедури відкритих закупівель «Prozorro» для забезпечення 53 перших класи району комп’ютерним обладнанням, сучасними меблями та дидактичними матеріалами. За словами очільника освітян, на сьогодні у 65% шкіл вже завезено відповідне мультимедійне обладнання, триває процес завезення техніки для друкування та дидактичних матеріалів. Щодо закупівлі сучасних меблів — одномісних антисколіозних регульованих за висотою парт та стільців, враховуючи потужності виробників та обсяг замовлення обладнання в Україні, а це лише 765 комплектів в районі, то постачання шкільних меблів відбуватимуться згодом. Окрім цього, державою для кожного учня було надано безкоштовні набори «Лего».

Провідний спеціаліст Тарас Шуст наголосив на організації екскурсій у музеї Львівщини, а також планування заходів щодо відзначення 100-річчя Західно-Української Народної Республіки.

Методисти акцентували увагу учасників семінару на актуальних проблемах освіти, зокрема, Любов Маркович, завідувач методкабінету, зупинилася на аналізі показників рівня знань випускників закладів освіти району за результатами ЗНО/ДПА-2018, ознайомила присутніх з планом заходів на 2018-2019 навчальний рік, умовами конкурсу “ Учитель року-2019”, який проходитиме у номінаціях “Географія”, “ Французька мова”, “Захист Вітчизни”, “Основи здоров’я” та “Вчитель інкюзивного класу.” Методист Ольга Лужецька розповіла про організацію освітнього процесу в адаптаційний період школярів першого класу, вимоги до оцінюванняНа нараді заступників директорів шкіл йшлося про національно-патріотичне виховання школярів та впровадження освітньої реформи Нова українська школа.

Світлана Павлюх та Марія Галушка нагадали заступникам з навчально-виховної роботи про чітке ведення обліку проходження педагогічними працівниками курсової перепідготовки та дотримання керівниками вимог Положення про атестацію в ходіі її підготовки. 

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua