» Охорона здоров'я » «Усі пацієнти, хворі на коронавірус, отримують необхідну медичну допомогу», - Орест Чемерис

«Усі пацієнти, хворі на коронавірус, отримують необхідну медичну допомогу», - Орест Чемерис

Автор: admin2 от 10-11-2020, 14:08
 (голосів: 0)

«Усі пацієнти, хворі на коронавірус, отримують необхідну медичну допомогу», - Орест ЧемерисПро ситуацію із захворюваністю на коронавірус в області розповів керівник департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис. Як він зазначив, хвороба не збавляє темпу. Високою залишається як кількість щоденних підтверджених випадків методом тестування, так і число викликів швидкої допомоги до мешканців із підозрою на ковід чи вже з підтвердженим захворюванням.

«Ситуація залишається достатньо напруженою. До прикладу, за попередню добу підтверджено 550 випадків коронавірусної хвороби, проведено понад 1800 тестувань методом ПЛР та приблизно 1,5 тисячі тестувань методом ІФА»,-  розповів Орест Чемерис.

На стаціонарному лікуванні в медичних закладах області перебуває 1143 особи, з них 149 - у реанімаційних відділеннях, 39 - на апаратах ШВЛ.

Найбільш завантаженими медичними закладами, які надають допомогу пацієнтам з ковід, є Лікарня швидкої допомоги – 178 пацієнтів, Львівський обласний госпіталь ветеранів війн та репресованих імені Юрія Липи – 205. Також 189 пацієнтів перебувають у Центрі легеневого здоров’я, 175 - у Львівській обласній інфекційній лікарні, 122 - у 8-й міській клінічній лікарні.

Серед районів області найбільше пацієнтів лікують від ковіду у Новояворівській міській клінічній лікарні, а також у Стрийській міській лікарні. Тут на лікуванні перебуває 124 та понад 130 пацієнтів відповідно.

«Заповненість ліжкової мережі медичних закладів області становить 62,5%. У середньому щоденно госпіталізовують 180-200 пацієнтів. Усі пацієнти, які потребують госпіталізації за клінічними показниками, отримують необхідну медичну допомогу», - наголосив Орест Чемерис.

Та додав, необхідну медичну допомогу пацієнтам з ковід надають і медики бригад швидкої допомоги.

«За даними Центру екстреної медичної допомоги, вони щоденно отримують сотню та більше викликів до пацієнтів з підозрою на коронавірус та підтвердженим захворюванням. Бригади швидкої допомоги забезпечують усі необхідні виїзди до всіх пацієнтів. Надають допомогу на місці, або ж за необхідності транспортують до визначених лікарень», - зазначив Орест Чемерис.

 

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua