» Охорона здоров'я » Ігор Іващенко: Вакцина від COVID-19 компанії Pfizer з’явиться в Україні вже у лютому

Ігор Іващенко: Вакцина від COVID-19 компанії Pfizer з’явиться в Україні вже у лютому

Автор: admin2 от 1-02-2021, 15:17
 (голосів: 0)

Ігор Іващенко: Вакцина від COVID-19 компанії Pfizer з’явиться в Україні вже у лютомуУ першій хвилі вакцинації в лютому українці щеплюватимуться вакцинами провідного виробника Pfizer. 

Міністерство охорони здоров’я України в рамках Глобальної ініціативи Gavi COVAX вже в лютому отримає перші 117 тис. вакцин від COVID-19 компанії Pfizer і своєчасно розпочне національну кампанію з вакцинації. Про це під час брифінгу повідомив заступник Міністра охорони здоров’я з питань європейської інтеграції Ігор Іващенко.

«Наразі в списку вакцин GAVI COVAX, які будуть надаватись, - Pfizer, AstraZeneca, Novavax, Moderna та Curevac. З квітня COVAX очікує на збільшення об’ємів вакцини і МОЗ України також висловлює зацікавленість у продовженні даного партнерства», - зазначив заступник Мністра МОЗ.

Аби закупка і постачання вакцини були своєчасними, Україна підпише з компанією Pfizer додатковий пакет документації щодо систем безпеки (ліцензія на імпорт) і відповідальності на основі українського та міжнародного законодавства. 

«МОЗ України триматиме зв’язок із COVAX упродовж усього процесу вакцинації, аби бути невід’ємною частиною міжнародної спільноти країн-учасниць альянсу, які отримали дані вакцини, обмінюватися досвідом, спільно напрацьовувати ефективний механізм проведення кожного етапу вакцинації», - повідомив Ігор Іващенко.

Нагадаємо 30 січня 2021 року, Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов заявив, що наступне постачання вакцини у рамках ініціативи COVAX відбудеться з середини лютого до кінця другого кварталу 2021 року. Під час другого постачання Україна отримає від 2,2 млн до 3,7 млн доз вакцин компанії AstraZeneca.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua