» Блаженнішому Святославу Шевчуку – 51: з уродинами Главу УГКЦ привітав Максим Козицький

Блаженнішому Святославу Шевчуку – 51: з уродинами Главу УГКЦ привітав Максим Козицький

Автор: admin2 от 5-05-2021, 17:28
 (голосів: 0)

Блаженнішому Святославу Шевчуку – 51: з уродинами Главу УГКЦ привітав Максим КозицькийСьогодні, 5 травня Отцю і Главі УГКЦ, Блаженнішому Святославу (Шевчуку) виповнюється 51 рік. З уродинами Блаженнішого привітав голова Львівської ОДА Максим Козицький.

«В цей особливий день прийміть щирі вітання з нагоди Вашого дня народження. У свій 51 рік ви незмінно залишаєтесь для нас духовним авторитетом, сильним та мудрим наставником, взірцем сподвижницької праці в ім'я служіння Богові. Нехай Ваша міцна та непохитна віра, світла надія і вірна любов наповнює серце кожної людини радістю і втіхою, а кожен день життя несе з собою світло благодаті й щастя. Зичу Вам міцного здоров’я, душевних і тілесних сил, терпіння і Божого благословення у нелегкому та відповідальному шляху служіння Господу!»,-  зазначив очільник області.

 

Довідково

Верховний архієпископ, блаженніший Святослав Шевчук народився у християнській родині 5 травня 1970 року у м. Стрию Львівської області. Після закінчення середньої школи № 10 навчався у Бориславському медичному училищі. Одночасно у 1983-1989 роках навчався у підпільній греко-католицькій духовній семінарії. Відбув військову службу у Радянській армії. У 1991-1992 роках навчався у Центрі філософсько-богословських студій «Дон Боско» у м. Буенос-Айресі (Аргентина), а у 1992-1994 роках - у Львівській Духовній Семінарії Святого Духа.

Піддияконські свячення отримав з рук владики Юліяна Вороновського. Дияконські свячення отримав 21 травня 1994 року (святитель - владика Филимон Курчаба), священичі - 26 червня 1994 року (святитель - Верховний архієпископ Блаженніший Мирослав Іван Кардинал Любачівський). У 1994-1999 роках навчався у Папському університеті св. Томи Аквінського (Рим, Італія), де здобув ліценціат, а згодом і докторат з відзнакою Summa cum laude в галузі богословської антропології та основ морального богослов'я візантійської богословської традиції. Під час навчання в Римі надавав душпастирську опіку українцям греко-католикам в Афінах. Вільно володіє англійською, італійською, іспанською, польською та російською мовами.

У 1999-2000 рр. — префект Львівської Духовної Семінарії Святого Духа. У 2000-2007 — віце-ректор цієї ж семінарії. З 2001 - віце-декан богословського факультету Львівської Богословської Академії (відтак Українського Католицького Університету). У 2002-2005 - Голова секретаріату та особистий секретар Блаженнішого Любомира Гузара, керівник Патріаршої курії у Львові. З червня 2007 - ректор Львівської Духовної Семінарії Святого Духа.

14 січня 2009 року Папа Римський Бенедикт XVI призначив Святослава Шевчука єпископом-помічником єпархії Покрова Пресвятої Богородиці в Буенос-Айресі (Аргентина). Новому єпископу уділено титулярний престол Castra Galbae.

Архієрейська хіротонія відбулася 7 квітня 2009 року в соборі Святого Юра у Львові. Головним святителем, у присутності Блаженнішого Любомира Гузара, був Високопреосвященний Владика Ігор Возьняк, Архієпископ Львівський, а співсвятителями - Владика Михаїл Микицей, правлячий єпископ єпархії Покрови Пресвятої Богородиці в Буенос-Айресі, та Владика Юліан Вороновський, єпископ Самбірсько-Дрогобицький.

10 квітня 2010 року призначений апостольським адміністратором єпархії Покрови Пресвятої Богородиці у Буенос-Айресі, яка стала вакантною після зречення з уряду попереднього єпархіального єпископа Михаїла Микицея.

Упродовж свого єпископату Святослав (Шевчук) продовжував викладати. Коли приїжджав в Україну на Синоди, то читав лекції в Українському католицькому університеті та Львівській духовній семінарії. Мав напрацювання щодо читання циклу лекцій з богословської антропології в Аргентині.

23 березня 2011 року виборчий Синод єпископів УГКЦ обрав єпископа Святослава Шевчука Верховним архієпископом Києво-Галицьким, Главою Української греко-католицької церкви, при цьому участь в Синоді приймали 40 єпископів з усього світу.

25 березня цей вибір благословив Папа Римський Бенедикт XVI, змінивши таким чином на цьому посту Любомира (Гузара), який у лютому 2011 р. подав у відставку (зречення прийняте Папою 10 лютого 2011 р.). Введений на престол 27 березня 2011р. у Києві, у Патріаршому соборі Воскресіння Христового.

Інтронізація нового Глави УГКЦ відбулася 27 березня у Патріаршому соборі Воскресіння Христового у Києві.

 

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua