» Цивільний захист » Пам'ятаймо про правила поведінки в лісі

Пам'ятаймо про правила поведінки в лісі

Автор: admin1 от 10-07-2018, 12:24
 (голосів: 0)

Пам'ятаймо про правила поведінки в лісіВідпочинок у лісі відновлює наші сили, заспокоює нервову систему, дає наснагу для нашої творчості. Дуже багато людей люблять «походити по лісі», часом наодинці, а то групами, як організованими (туристичні походи), так і неорганізованими. Особливо люблять такі прогулянки діти, молодь. Але в лісі на людину може чекати багато неприємних несподіванок: вона може заблукати, її може ужалити змія чи вкусити якась комаха або навіть звір. Тому, структурний підрозділ цивільного захисту Дрогобицької РДА нагадує, які заходи необхідно здійснити перед початком подорожі та як себе поводити в лісі в разі виникнення небезпеки:

Одягніть зручний одяг та взуття. Вони повинні відповідати місцевості та погодним умовам, які можуть змінитися дуже швидко.

Дітям необхідно одягнутись у яскравий кольоровий одяг – він буде більш помітним у разі їх розшуку.

Домовтеся про умовні сигнали, щоб не загубити одне одного у лісі, а особливо на випадок несподіванок.

Запам’ятовуйте орієнтири під час руху в лісі. Щоб не заблукати – залишайте позначки. Без зорових орієнтирів людина в лісі починає кружляти.

Якщо ви заблукали в лісі, зберігайте спокій та уникайте паніки. Якщо ви панікуєте, думати логічно неможливо.

Розташувавшись на відпочинок, не ламайте кущів та гілок дерев для багаття. Для цього в лісі знайдеться чимало сушняку.

Перш ніж розпалювати багаття, вирийте неглибоку ямку і в ній розкладіть багаття. Бажано це робити біля річки чи якоїсь водойми. Багаття не повинно бути занадто великим: полум’я може пошкодити дерева та кущі, які ростуть поблизу, а також може виникнути пожежа.

Не мийте брудний посуд в річці, особливо з використанням миючих засобів. Сполосніть його принесеною на берег водою і вилийте брудну воду під кущ. Остаточно посуд краще помити вдома.

Після відпочинку ретельно загасіть багаття, поливши його водою та засипавши ямку землею. Землю щільно притопчіть ногами.

Органічні рештки закопайте в лісі, а використані пластикові пакети та пляшки, скляний посуд заберіть із собою і викиньте у контейнер для сміття у місті.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua