» Цивільний захист » На території району буде додатково утворено три місцеві пожежні команди

На території району буде додатково утворено три місцеві пожежні команди

Автор: admin2 от 14-05-2021, 12:27
 (голосів: 0)

На території району буде додатково утворено три місцеві пожежні командиСьогодні, 14 травня у райдержадміністрації відбулася робоча нарада з питань місцевих пожежних команд, яку провів перший заступник голови РДА Роман Шлярп.

У нараді взяли участь представники Дрогобицької, Бориславської, Трускавецької, Меденицької та Східницької ТГ, районного відділу ДСНС.

Йшлося про стан функціонування раніше утворених на території району місцевих команд, зокрема, Підбузької МПК, та утворення нових з метою якісного та оперативного реагування на надзвичайні ситуації, які можуть виникнути в регіоні. Проаналізовано рівень укомплектованості діючих пожежних команд та проходження професійних навчань особовим складом, стан їхнього фінансування та матеріально-технічного забезпечення.

Представники ТГ доповіли про готовність територіальних громад до утворення нових МПК, насамперед, Орівської (Трускавецька ТГ), Волощанської (Меденицька ТГ) та Ластівківської (Східницька ТГ). Рекомендовано Дрогобицькій ТГ також визначитися з необхідністю утворення місцевих пожежних команд та місцем їх розташування.

Підтримано ініціативу щодо утворення в сільських населених пунктах в межах старостинських округів добровільних пожежних об’єднань.

За підсумками наради Роман Шлярп підписав протокольне доручення, де акцентується увага органів місцевого самоврядування на необхідності співпраці та укладення угод між територіальними громадами щодо залучення сусідніх пожежних команд для оперативної ліквідації пожеж. Оскільки на сьогодні оплата праці членів команд, зважаючи на рівень небезпеки їхньої роботи, є надто низькою, головам ТГ рекомендовано переглянути стан фінансового забезпечення МПК та встановити заробітну плату особового складу на рівні головного спеціаліста виконавчих комітетів місцевих рад.

 

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua