» Економіка » Участь у мікропрооектах - можливість вирішити проблеми сіл за залучені кошти

Участь у мікропрооектах - можливість вирішити проблеми сіл за залучені кошти

Автор: admin2 от 23-12-2014, 10:54
 (голосів: 1)

Участь у мікропрооектах - можливість вирішити проблеми сіл за залучені коштиУчасть якомога більшої кількості територіальних громад району у реалізації мікропроектів місцевого розвитку всіляко підтримується та заохочується керівництвом Дрогобицької райдержадміністрації. Адже це дає змогу за кошти з різних джерел фінансування вирішити локальні проблеми населених пунктів.

Як уже повідомлялося, Дрогобицький район потрапив до списку районів Львівської області, які протягом наступних чотирьох років співпрацюватимуть із Проектом ЄС та Програми розвитку ООН “Місцевий розвиток, орієнтований на громаду»-ІІІ. При відборі враховувався досвід участі у двох попередніх фазах проекту.

Варто зазначити, що район в цьому плані має досить успішні напрацювання. Так, в минулому році в рамках ІІ фази проекту ЄС/ПРООН громади сіл Попелі, Снятинка, Рихтичі спільно із партнерами з району та області успішно реалізували енергозберігаючі заходи в освітніх закладах. Громада смт. Меденичі впровадила екологічний проект з удосконалення системи вивозу сміття шляхом закупівлі контейнерів для ТПВ.

Окрім проектів ЄС/ПРООН села району є активним учасниками інших партнерських програм, зокрема, Обласного конкурсу мікропроектів місцевого розвитку. Так, Снятинська сільська рада придбала спецавтомобіль для збирання сміття, проведено протипаводкові заходи на території Верхньогаївської сільської ради, розчистку та поліпшення екологічного стану р.Кропив'янка в с. Старий Кропивник. В с.Рихтичі змонтоване вуличне освітлення на сонячних батареях.

Цьогоріч вже 12 сільських, селищних рад Дрогобицького району подали заявки на участь у Проекті ЄС /ПРООН “Місцевий розвиток, орієнтований на громаду»-ІІІ. Це - Залокотська , Снятинська , Летнянська, Болехівська, Раневицька ,В.Гаївська , Ролівська , Уличненська , Дережицька, Доброгостівська , Попелівська сільські ради та Підбузька селищна рада.

Діяльність Проекту МРГ на Львівщині буде спрямовано на відновлення базової соціальної та комунальної інфраструктури в таких пріоритетних сферах діяльності громад, як енергоефективність, охорона здоров’я, охорона навколишнього середовища, водопостачання спільно з розвитком малого аграрного бізнесу.

Ще 11 заявок від району зареєстровані у Львівській обласній раді з метою участі в Обласному конкурсі мікропроектів місцевого розвитку. Передбачається шляхом співфінансування з обласного, районного, сільських бюджетів та внеску громад провести капітальні ремонти Народних домів у селах Ролів, Залокоть, Винники, Опака, Долішній Лужок. Мікропроект реконструкції вуличного освітлення подала на конкурс Болехівська сільська рада. Дережицька сільська рада за кошти мікропроектів, окрім монтажу освітлення вул. Дрогобицької, має намір облаштувати дитячий майданчик “Ромашка”. Мікропроект благоустрою території місцевого парку подала на конкурс Підбузька селищна рада. Раневицька сільська рада запланувала влаштування вуличного освітлення, Нагуєвицька - благоустрій території та огорожі сільського кладовища.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua