» Інформація » На Самбірщині відбувся фестиваль української слави «Кульчиці-фест»

На Самбірщині відбувся фестиваль української слави «Кульчиці-фест»

Автор: admin1 от 31-07-2017, 11:35
 (голосів: 0)

На Самбірщині відбувся фестиваль української слави «Кульчиці-фест»30 липня у с. Кульчиці Самбірського району відбувся сьомий міжнародний фестиваль української слави «Кульчиці-фест». Цьогоріч фестиваль присвятили 525-річчю козацького руху в Україні та 425-річниці Українського реєстрового козацтва.
Фестиваль розпочався святковим Богослужінням у церкві Флора і Лавра. Опісля відбулась Всеукраїнська науково-практична конференція, присвячена козацтву та її ватажкам, а також 380-річчю козацького повстання під проводом гетьмана Павла Бути.
У межах концертної програми – виступи найкращих самодіяльних художніх колективів Самбірщини, зокрема, гурту «Жорна», хорів з Миколаївського та Пустомитівського районів Львівської області.
Також провели майстер-класи, літературну годину «Козацтво на сторінках художньої літератури», конкурс «Козачата 2017» та інші мистецько-культурні заходи.

Довідково.

Село Кульчиці – мала історична батьківщина гетьмана війська Запорізького Петра Конашевича-Сагайдачного, козацьких ватажків Івана Сулими та Марка Жмайла, героя-рятівника Відня, засновника першої в Європі кав’ярні Юрія Кульчицького.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua