» Інформація » В області організували тренінг для мобільних та виїзних бригад з вакцинації проти кору школярів

В області організували тренінг для мобільних та виїзних бригад з вакцинації проти кору школярів

Автор: admin1 от 14-02-2019, 10:00
 (голосів: 0)

В області організували тренінг для мобільних та виїзних бригад з вакцинації проти кору школярівУпродовж 12-13 лютого у Львові тривав  тренінг для мобільних та виїзних бригад з вакцинації проти кору організованих дитячих груп населення віком від 6 до 18 років.

 Учасникам надавали рекомендації та практичні поради щодо зберігання, транспортування, обробки і використання вакцин проти кору, епідемічного паротиту та краснухи, найновіші інструкції щодо діагностики та першої допомоги при анафілаксії.

«Україна не єдина країна, де трапляються спалахи кору. Кожні 5-6 років спалахи фіксують і в інших країнах, зокрема, у Сербії, Грузії, Румунії. Минулого року на кір захворіли майже 55 тисяч українців, було 16 летальних випадків, 12 померлих – діти. Львівська область є лідером по захворюваності. Для припинення спалаху з 18 лютого по 15 березня в області буде проводитись вакцинація дітей віком від 6 до 18 років, які відвідують організовані колективи, але не отримали двох доз вакцини. Львівщина має близько 50 тисяч доз вакцини КПК виробництва «ГлаксоСмітКляйн» (Бельгія) та «Мерк» (США). Наша мета – в найкоротші терміни зупинити циркуляцію вірусу, охопивши вакцинацією 95% дітей у цій віковій групі. Заходи будуть успішними за умови мобілізації батьків, які свідомо та відповідально поставляться до питання щеплень», - розповіла експерт департаменту охорони здоров’я з епідеміології Оксана Пушкарьова.

Зазначимо, захід організували спільно з департаментом охорони здоров’я Львівської ОДА та представниками ВООЗ. Мета семінару - забезпечити мобільні та виїзні бригади сучасною інформацією та провести практичне навчання у відповідності до стандартів безпечної імунізації і вимог до вакцинації організованих груп населення.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua