» Інформація » Олег Синютка зустрівся із учасниками АТО(ООС)

Олег Синютка зустрівся із учасниками АТО(ООС)

Автор: admin1 от 18-03-2019, 09:32
 (голосів: 0)

Олег Синютка зустрівся із учасниками АТО(ООС)В суботу, 16 березня, відбулась зустріч голови Львівської ОДА Олега Синютки з учасниками антитерористичної операції (операції Об’єднаних сил).

Хвилиною мовчання вшанували пам’ять тих, хто віддав найцінніше – життя за волю і незалежність нашої держави.

«На превеликий жаль, ціна, яку сьогодні заплатила Львівщина за нашу майбутню перемогу – це 301 вихідець з Львівщини,  який поклав свою голову на українсько-російській війні. Понад 240 пішли у кращий світ у же після того, як повернулися з війни», - наголосив очільник Львівщини.

Окрім того,  Олег Синютка зазначив, що нам є ким пишатися, адже Львівщина - одна з областей з найбільшою кількістю воїнів, які захищали та захищають Україну. Станом на сьогодні, понад 24 тисячі учасників бойових дій  - саме з нашої області.

У межах зустрічі присутніх ознайомили з підтримкою учасників АТО (ООС) та членів їх сімей, яку надавали упродовж 2014-2018 років на території Львівської області.

Олег Синютка зустрівся із учасниками АТО(ООС)Про забезпечення квартирами учасників АТО та встановлення/реставрацію пам’ятних знаків на могилах Новітніх Героїв розповіла директор департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Наталії Кузяк.

«Ми хочемо, щоб наші хлопці були гідно вшановані відповідними пам’ятними знаками. Загиблим учасникам АТО встановили 85 пам’ятних знаків, у тому числі 13 пам’ятних знаків на Сході України. Кожен зможе згадати і вклонитися Героям, які віддали життя, захищаючи нашу Україну», - зазначила Наталія Кузяк.

Зазначимо, що Львівщина станом на сьогодні лідирує у закупівлі житла або виплати компенсації для учасників АТО.

Відтак, за період з 2014 по 2018 рік за рахунок коштів державного бюджету змогли придбати квартири для 253 родин. Сума коштів склала 193,5 мільйона гривень.   

Окрім того, для тих учасників, які не підпадають під дію державних програм, на обласному рівні було прийнято рішення підтримати такі сім’ї. У минулому  році почала діяти Програма, згідно з якою з обласного бюджету виділялись кошти для співфінансування на закупівлю квартир. За ці кошти, а саме 2,6 мільйона гривень,  у 2018 році придбали 12 квартир. Програма триватиме і у 2019 році.

За інформацією директора департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Наталії Кузяк, Львівщина також займає лідерські позиції серед інших областей України за кількістю придбаного житла для учасників АТО з числа внутрішньо переміщених осіб.  У 2018 році придбали 6 квартир.

У межах зустрічі присутніх також ознайомили і з станом надання земельних ділянок для учасників антитерористичної операції.

Відтак, прийнято 20085  рішень щодо надання дозволу на розроблення проекту землеустрою, а також надали 12615 дозволів на право власності.

У контексті цього Олег Синютка закликав учасників АТО скористатися своїм правом отримати земельну ділянку.

Окрім того, Головний спеціаліст Західного міжрегіонального відділу Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції

 Володимир Шамрай ознайомив присутніх із діяльністю Міністерства у справах ветеранів України.

Спілкувалися з українськими воїнами також керівники районів, міст області, очільники соціальних служб, військового комісаріату, структурних підрозділів Львівської ОДА.

Нагадаємо, що подібні зустрічі голова ОДА Олег Синютка започаткував ще у 2015 році, щоб допомогти вирішити соціальні, медичні та будь-які побутові проблеми українських воїнів, котрі боронять наш спокій на східних кордонах держави та їхніх родин.

 

Олег Синютка зустрівся із учасниками АТО(ООС)

 

 

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua