» Інформація » Включеному до списку виборців не можуть відмовити у праві голосу

Включеному до списку виборців не можуть відмовити у праві голосу

Автор: admin2 от 29-03-2019, 12:02
 (голосів: 0)

Включеному до списку виборців не можуть відмовити у праві голосуУ зв’язку із наближенням дня голосування на чергових виборах Президента України 31 березня є необхідність роз’яснити одну важливу деталь щодо видачі членами дільничних виборчих комісій виборчих бюлетенів на підставі паспорта громадянина України.

За словами начальника відділу адміністрування Державного реєстру виборців апарату обласної державної адміністрації Зоряни Павлів, підставою реалізації виборцем свого права голосу на виборах є його включення до списків виборців на виборчій дільниці.

Про це сказано у додатку до постанови Центральної виборчої комісії від 27 грудня 2018 року № 268. Для отримання бюлетеня виборцеві необхідно пред’явити паспорт у вигляді паспортної книжечки або у вигляді id-картки.

Окрім того, як зазначено у документі, до повноважень дільничної виборчої комісії Законом України «Про вибори Президента України» не віднесено здійснення контролю за дотриманням порядку оформлення паспорта громадянина України.

Тому відмова виборцю, включеному до списку виборців на виборчій дільниці, в реалізації його права голосу на виборах та відповідно у видачі виборчого бюлетеня з підстав відсутності у паспорті такого виборця у вигляді паспортної книжечки фотокартки, яка вклеюється при досягненні особою 25- та 45-річного віку, або розбіжностей у виборчій адресі виборця в списку виборців та паспорті громадянина України у вигляді паспортної книжечки, пов’язаних із перейменуванням населеного пункту, вулиці (проспекту, бульвару, площі, провулка, кварталу тощо), зміною нумерації будинку, або з підстав відсутності відомостей щодо реєстрації місця проживання в паспорті громадянина України у вигляді картки не допускається.

Додамо, що у мережі "Фейсбук"  функціонує сторінка «Державний реєстр виборців. Львівщина», на якій кожен може ознайомитися із найсвіжішими публікаціями з актуальних виборчих питань.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua