» Інформація » Василь Лозинський підписав розпорядження про початок опалювального сезону

Василь Лозинський підписав розпорядження про початок опалювального сезону

Автор: admin1 от 29-10-2019, 12:52
 (голосів: 0)

Василь Лозинський підписав розпорядження про початок опалювального сезонуНа Львівщині стартує опалювальний сезон. Рекомендаційне загальнообласне розпорядження про початок опалювального сезону підписав сьогодні, 29 жовтня, перший заступник голови Львівської ОДА Василь Лозинський.

“Прохання до департаментів освіти, культури, охорони здоров’я, соціального захисту поширити це розпорядження і щоденно інформувати департамент розвитку та  експлуатації  житлово-комунального господарства щодо запуску усіх об’єктів доти, доки уся мережа не запрацює повністю”, – зазначив Василь Лозинський.

Як повідомив директор департаменту розвитку та експлуатації житлово-комунального господарства Назарій Романчук, ситуація щодо запуску опалювального сезону у Новояворівську та Новому роздолі на контролі облдержадміністрації.

“Згідно з рішенням комісії техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій  ми напрацювали механізм на умовах співфінансування, де 50% коштів виділено з обласного резервного фонду і 50% - кошти місцевих бюджетів районного і міста Новий Розділ. Відтак, прийнято рішення надати поворотну фінансову допомогу місцевим бюджетам, щоб вони скерували підприємству “Гарант-Енерго М” для погашення заборгованості виплати заробітної плати і люди змогли працювати та запустити опалення. Станом на сьогодні, керівництво підприємства відкриває казначейський рахунок, щоб ці кошти змогли використати в найкоротший термін і запустити Новояворівську ТЕЦ”, - наголосив Назарій Романчук.

 За його словами, складною залишається ситуація у Новому Роздолі.

“Депутати Новороздільської міської ради саботують процес, зокрема на вчорашній сесії прийняли рішення повернути кошти, які ми їм скерували. Окрім того, рішенням сесії вони виділили кошти з резервного фонду і прийняли рішення сесії скерувати їх на обласний бюджет, що є протиправним. Міська рада готує вето на даний проект рішення, оскільки депутати не можуть скеровути кошти резервного фонду, бо це прерогатива міського голови. Тому звертаюсь до прокуратури з проханням перевірити законність дій”, – наголосив Назарій Романчук.

Також він зазначив, що сьогодні на сесії обласної ради приймуть рішення про поповнення резервного фонду на 14 млн гривень, частину коштів на поворотній основі також скерують на погашення заборгованості заробітної плати.

“На сьогодні залишається дві проблеми. По-перше, це погашення заборгованості заробітної плати, вихід людей на роботу і запуск системи. По-друге, знаходження консенсусу з "Укртрансгаз" на прокачку газу по їхніх магістральних трубопроводах”, - повідомив Назарій Романчук.

Звертаємо увагу мешканців області, що у випадку проблем чи інших непередбачуваних ситуацій, пов’язаних із початком чи перебігом опалювального сезону, слід телефонувати на гарячу лінію департаменту розвитку та експлуатації житлово-комунального господарства ОДА, за номером телефону:(032) 276-17-94.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua