» Інформація » Розпочалося створення ортофотопланів та 3D-моделі місцевості на території Львівської області

Розпочалося створення ортофотопланів та 3D-моделі місцевості на території Львівської області

Автор: admin2 от 7-11-2019, 18:07
 (голосів: 0)

Розпочалося створення ортофотопланів та 3D-моделі місцевості на території Львівської області5 листопада 2019 року за допомогою найновітнішого аерофотолідарного комплексу «Leica TerrainMapper», що є єдиним не лише в Україні, але і в країнах Східної Європи та СНД, розпочато оцифровування Львівської та Волинської областей.

Зазначимо, що виконавцем «пілотних» робіт є ДП «Державне аерогеодезичне підприємство».

Зроблено ще один крок на шляху до земельної реформи – закладено фундамент Національної інфраструктури просторових даних. Ці процеси є підґрунтям великої діджиталізії та переформатування всіх геопросторових даних на єдину високоточну основу. Цифрова топографічна база даних матиме велике практичне значення для зрошувань земель, ефективної інвентаризації земель, лісів, проєктування доріг. Також  високоточне лазерне сканування з точністю до 5 см дозволить прогнозувати вірогідні зони затоплень.

Створена база даних забезпечить актуальну і точну інформацію, яка здешевить реєстрацію земельних ділянок у Держгеокадастрі та сприятиме виправленню помилок у ньому.

Отримані результати стануть основою для створення першої в Україні цифрової топографічної бази даних, фундаментом для створення Національної інфраструктури просторових даних та невіддільною складовою великого проєкту «Держава в смартфоні».

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua