» Інформація » Карантин на Львівщині продовжили до 1 червня

Карантин на Львівщині продовжили до 1 червня

Автор: admin2 от 29-05-2020, 14:38
 (голосів: 0)

Карантин на Львівщині продовжили до 1 червняДинаміка захворюваності на Covid-19 не сприяє послабленню чи скасуванню карантинних заходів в регіоні. Відповідне рішення ухвалили сьогодні на позачерговому засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

“З урахуванням санітарно-епідеміологічної ситуації, а саме: показників інцидентності, які на сьогодні складають близько 14,5 замість 12, як встановлено постановою Кабінету міністрів, обласна комісія ТЕБ і НС прийняла рішення щодо продовження режиму карантинних заходів. Зараз для нас першочерговим є збереження здоров`я і життів людей. Показники захворюваності і смертності цього тижня побили усі рекорди на Львівщині. З початку тижня померло 12 людей, ще понад 300 отримали позитивний результат на коронавірус. Наступне засідання заплановане на понеділок, 1 червня, з метою з’ясування ситуації щодо прийняття рішення про залишення в силі чи пом’якшення карантинних заходів ”, - наголосив голова Львівської ОДА Максим Козицький.

За словами директора департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Ореста Чемериса, відмічається зростання кількості пацієнтів, які потребують стаціонарного лікування за останні 7 днів.

«Якщо аналізувати показники, то ми не входимо в ту межу, яка дозволяє послаблення карантину. За сім днів зафіксовано 362 випадків інфікування», - наголосив Орест Чемерис.

Завантаженість ліжок у закладах охорони здоров’я для Сovid - 21%. Середня кількість тестувань протягом останніх 7 днів - 86 на 100 тис. населення. Відсоток інцидентності по Львові 21,6, а наповненість ліжко-місць у Львові 40%.

«Постанова Кабміну передбачає три критерії, за якими можна послаблювати карантин. Ми попадаємо під послаблення лише по двох. По інцидентності область не проходить межу, за якою можна пом’якшувати карантин. Говорити про динаміку спадання не доводиться.», - зазначив заступник голови Львівської ОДА Тарас Грень.

На погіршені динаміки наголошує також керівник Лабораторного центру Роман Павлів.

«Щодо припинення карантину чи його пом’якшення зарано говорити. Динаміка погіршується. Все більше людей, потрапляють до медзакладів із важкими формами. У Львові захворюваність надзвичайно висока».

Відтак, комісія ухвалила рішення продовжити карантин на території області до 1 червня.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua